De verhalen achter de platen 10 daagse van 6-15 november 2016

Ook de afgelopen 10 dagen heb ik bijdragen geleverd aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” De dagelijks groeiende afspeellijst in Spotify is niet alleen steeds leuker om op shuffle play af te draaien, maar geeft zo een bijzondere soundtrack voor 2016.

zondag 6 november: Emeli Sandé – Breathing Underwater

Het is een wonder dat we er zijn. Met Gods levensadem kunnen we als het ware onder water nog ademhalen. Waardevolle regels in de eerste verzen van Breathing Underwater van de Schotse singer-songwriter Emeli Sandé.

maandag 7 november: Lione – Leave This Place

Lekker soepele synth pop uit de New from TuneCore lijst gevist. De Amerikaanse act Lione wil samen ervan tussen.

dinsdag 8 november: Adam Young – The Black Hills

De score voor november van Adam Young, Mount Rushmore, is een eerbetoon aan de Amerikaanse versie van democratie. Vandaag, op de dag van de 58e Amerikaanse presidentsverkiezingen daarom een track van dat album.

woensdag 9 november: Plumb – Smoke (Dave Aude Club Mix)

Plumb is op tour met Big Daddy Weave. Amerikaanse soft rock is toch wat anders dan een ronkende club mix, maar dat is de charme van Plumb. Haar ballads vinden hun weg naar DJ’s als Armin van Buuren, Paul van Dyk en nu Grammy Award winnaar Dave Aude.

donderdag 10 november: Ben Weighill – Time After Time (Dreams Version)

Uit de Disover Weekly bak van deze week een dromerige bijdrage voor de #throwbackthursday. De cover van Time after Time (1983) van Cindy Lauper in de uitvoering van Ben Weighill. Deze jonge gast heeft zijn liedje al in een commercial voor de Replace Every 8 advert terecht zien komen. Ben werkt aan solomateriaal.

https://www.youtube.com/watch?v=-_bxDOtFOFQ

vrijdag 11 november: Theocracy – Ghost Ship

Dit weekend zijn de rockers van Theocracy op het Brainstormfestival. Op 28 oktober kwam hun nieuwe album Ghost Ship uit. Vandaag de title track.

zaterdag 12 november: The Fray – Changing Tides

The Fray bracht vorige week Through the Years – The Best of uit. De nieuwe single Changing Tides werd me getipt door Leon van Wijngaarden.

zondag 13 november: The Waiting Kind – Heartbeat

The Waiting Kind zijn terug, eerst maar eens met een single, Heartbeat. Ze leven nog.

maandag 14 november: LEVV – There for You

Heel 2016 sound, moet je niet teveel van horen, is There for You van het duo LEVV. Achter deze act gaan singer-songwriter Audrey Assad en songwriter / producer Seth Jones schuil. In 2014 kondigde Assad aan de christelijke muziek voor pop in te ruilen.  Zie hier het resultaat.

dinsdag 15 november: Jeannie Ortega – Grace Won’t Let Me Go

Een zekerheid, Gods genade is er in overvloed. Zoveel, dat alle keren dat we Zijn geboden in de wind sloegen zijn vergeven. Jeannie Ortega zingt erover. Meer horen? Check dan het nieuwe album Love Changed Me.