De verhalen achter de platen 10 daagse van 27 oktober – 5 november 2016

Hier weer 10 bijdragen aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: Deze en de inmiddels bijna 300 andere nummers zijn te beluisteren via de Spotify afspeellijst .

donderdag 27 oktober: Sono – Twist in My Sobriety

Tanita Tikaram‘s Twist in My Sobriety (1988) in een beschaafde nieuwe synthpop uitvoering, opgedoken bij de Pansentient New Synthpop 2016 lijst van Jer White. #throwbackthursday

vrijdag 28 oktober: Andy Hunter – Sensing Grace

In juni besprak ik de multimedia app Presence van de Britse DJ Andy Hunter. Dankzij Louder Than the Music kwam ik er afgelopen week achter, dat – eindelijk – Presence ook in Spotify is ontsloten. En dus vandaag de opener, Sensing Grace.

zaterdag 29 oktober: Brasstonaut – Bounce

Terwijl taikonauten aan hun 33-dagen verblijf in de ruimte bezig zijn, vandaag de bijzondere track Bounce van de Canadese band Brasstronaut voor je.

zondag 30 oktober: Beautiful Machines – Real Love

Met name in grotere speellijsten met honderden tracks zijn pareltjes leuk. Ze mogen naar de Inspiratie-lijst voor deze 10-daagse. Zo’n track is Real Love van Beautiful Machines.

maandag 31 oktober: Chris Rice – A Mighty Fortress Is Our God

Het is vandaag Hervormingsdag, ook wel Reformatiedag genoemd. Een kerkelijke feestdag in de protestantse kerken. Kerkhervormer Maarten Luther spijkerde op 31 oktober 1517 zijn 95 proteststellingen t.a.v. de katholieke kerk op de deur van de Slotkapel te Wittenberg. Een heel bekend gezang van Luther die ook tegenwoordig nog gezongen wordt, is Een vaste burcht is onze God. Ik heb hier de akoestische versie van Chris Rice voor je. Het album Peace Like A River (2006) is trouwens warm aanbevolen.

dinsdag 1 november: Van Morrison – All Saints Day

Het is vandaag Allerheiligen. En zo vaak hoor je de 71-jarige Van Morrison en jazz niet in één zin. Aan heiligenverering doen we in de evangelische gemeente niet, maar een muzikale knipoog mag vast vandaag.

woensdag 2 november: All Souls Orchestra & Martin Smith – Majesty

Het is vandaag Allerzielen. Echt bijpassend nummer kon ik niet vinden, dus maar de gedachtesprong naar het All Souls Orchestra met een live uitvoering uit 2014 van het Delirious? nummer Majesty met Martin Smith.

donderdag 3 november: Robots with Rayguns – Need U Tonight

Voor #throwbackthursday vandaag de cover van Need You Tonight (1987) van de Australische band INXS in de recente uitvoering van Robots with Rayguns featuring Carl Gershon, afkomstig van hun album Wild Style. Eerst de videoclip van het origineel om je geheugen op te frissen.

vrijdag 4 november: Rachèl Louise – Far Away

Vandaag werken in Amsterdam ZO en daarna via Zwolle naar Nijmegen om met onze oudste dochter de eerste van een reeks universiteiten te verkennen. In dat kader past Far Away van de Nederlandse singer-songwriter Rachèl Louise wel.

zaterdag 5 november: Ladyhawke – Hillside Avenue

Vandaag wandel ik met de FLAL de Hoogeland wandeltocht. Van Ladyhawke‘s nieuwe album Wild Things daarom Hillside Avenue.