Britt Nicole – Britt Nicole

      No Comments on Britt Nicole – Britt Nicole

britt nicole selftitled albumHet succes van Gold (2012), pas in 2015 gevolgd door The Remixes lieten fans lange tijd in het ongewisse. Zou Britt Nicole wel terugkomen met nieuw materiaal? Ja dus. Op 7 oktober zag een naamloos 4e studioalbum het licht. Hoogenergetische popliedjes met een overduidelijk luisterend oor naar wat nu hitpotent is, net zoals de producers dat met Gold deden. Liefhebbers van Katy Perry, Taylor Swift en Carly Ray Jepsen zullen er blij mee zijn. Liedjes over manlief, haar kinderen en vrienden en geloofsleven. Anders dan een conceptalbum is Britt Nicole een weergave van wie de zangeres (nu) is of wil representeren. Albumopener en 1e single, Through Your Eyes kreeg al een top-10 notering in de Amerikaanse Christian Hot AC radio hitlijst.

In het verlengde ligt All The Money. In Better gaat het gas omlaag om een akoestische meezinger te leveren. In Work of Art een eerlijke blik op jezelf als je het streven naar perfectie of uiterlijke schijn loslaat: je bent schitterend gemaakt door de Schepper!

Samples en een lekker doorstap-ritme: Fallin In Love. Een hoog Perry-gehalte in de oproep om de daad bij het woord te voegen en samen veranderingen in de maatschappij tot stand te brengen in Be The Change.

Een soulful ballad over het alledaagse in All Day. De kinderstemmen maken plaats voor de Kygo sound in Pave. Onderkoelde elektronische drums en een piano belegeiden de ballad No Filter. Alle meiden verzamelen voor een Girls Night Out, een vlotte track met funky gitaren. Even geen hartzeer, maar lol trappen! De pianoballad After You sluit het reguliere album af. Op de Deluxe editie staan 3 extra liedjes.

Concrete is een overtuigende power pop ballad. Een geslaagd urban experiment in Heart of Stone en Electric Love met onvermijdelijk veel elektronica, een gladgestreken dansbaar liefdesliedje. Gold vond ik krachtiger en meer memorabel. De pest met popliedjes is de vergankelijkheid. Echt iets dat boven het maaiveld uitsteekt, heb ik op dit 4e album niet aangetroffen.