Paper Route – Real Emotion

      1 Comment on Paper Route – Real Emotion

paper route real emotionOp 23 september 2016 kwam vier jaar na The Peace of Wild Things eindelijk de opvolger, Real Emotion uit. Paper Route is niet dood, de mannen lopen over van creativiteit en energie! In april werd Laugh About It als lead single uitgebracht, in augustus gevolgd door het up-tempo Chariots, dat is meegenomen in de soundtrack van FIFA17. Een Wasteland remix van Chariots werd exclusief via NoiseTrade aangeboden.  En toen in september nog Balconies (of Grace). Als een echt conceptalbum is er een kleine minuut durende instrumentale Intro, gevolgd door Writing on the Wall. JT Daly, voorman, toetsenist, liedjesschrijver, knijpt z’n scrotum voor de hoge uithalen, terwijl Chad Howat (bas, piano, synths) en Nick Aranda (gitaar) elkaar bevechten om een plek in het geluidsspectrum. Pittig en zeker een beproeving voor je oren. Een kanjer is Pretend, een overtuigende pianorocker.

Chariots is herkenbaar Paper Route, zeker als je nog eens The Peace of Wild Things, het vorige album beluistert. Een piano ballad Paper Route stijl is Untitled. Na het bijna 2 minuten klokkende Blue Collar Daydream, een soundscape, is het titelnummer een open, meezingbare track. De computerdrums in Mona Lisa zijn zo vlak afgemixt, dat het hele nummer verziekt is. Veel beter klinkt het mid-tempo poppy Second Place. Harmony zang in het soundscape Lara dat ruim een minuut een intro op Zhivago vormt.

Akoestisch gitaar drijft Bleary. In de aanloop naar de semi-akoestische afsluiter Vanisher opnieuw een soundscape, Love is Red (With Every Shade of Blue). Eigenzinnig als altijd, creatieve geesten die in een eigen tempo zichzelf en bevriende artiesten als Sarah MacIntosh van prachtmelodieën voorzien. Dat daarbij ook nog details imperfect zijn, is opvallend.

  • INTERVIEW: Paper Route Dive Deep Into ‘Real Emotion’
  • Paper Route – Vanisher Lyrics – Song Lyrics