De verhalen achter de platen 10 daagse van 7-16 oktober 2016

spotify listeningOpnieuw zijn er 10 dagen voorbij met bijdragen aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” In de dagelijks groeiende afspeellijst weer veel nieuwe releases. Het concertseizoen is ook weer begonnen in mijn agenda. En dus ook aandacht voor de artiesten die ik live mocht zien.

vrijdag 7 oktober: Eins, Zwei Orchestra – Superstar

Vandaag ben ik in het Utrechtse poppodium De Helling om de release van Hope Sign Community van Eins, Zwei Orchestra te vieren met een concert. Van het album hier niet de single Come ON, maar Superstar. Lees ook het concertverslag.

zaterdag 8 oktober: Daryus & Schiller – I Feel You (Deep remix)

Afgelopen woensdag was ik in de König Pilsener Arena in Oberhausen voor de Future tour van Schiller. Het ticket had ik al een jaar in huis, zo graag wilde ik erbij zijn. Lang niet alle Schiller albums staan op Spotify. Daar geniet ik vooral thuis op de klassieke geluidsinstallatie in de huiskamer van op CD, DVD of blu-ray. Voor vandaag een zijstapje, het is ook zaterdag, met de deep house remix van I Feel You (in 2003 een hit met zanger Peter Heppner, de voorman van Wolfsheim), op de schop genomen door Daryus. Lees ook het concertverslag.

zondag 9 oktober: Golrdoom – Silhouette

Silhouette was vrijdagavond bij het concert in De Helling de doorsnee manier om de optredende artiesten op de foto te krijgen. Veel licht van achteren en dus gezichten in het donker. Al een tijdje in de wachtkamer, en vandaag toegevoegd aan de lijst: Silhouette van Goldroom.

maandag 10 oktober: Gorgon City & Elderbrook – Smile

Smile, het is weer maandag! Gorgon City & Elderbrook begeleiden je door de dag.

dinsdag 11 oktober: SEA + AIR & Ulrich Schnauss – Pain is Just a Cloud

Morgenavond het volgende concert: The Choir met in het voorprogramma SEA + AIR in Pijnacker. Vanavond dus een track van het voorprogramma 😉 Van Peace Begins at Home (hoe toepasselijk) de Ulrich Schnauss remix van het dromerige Pain is Just a Cloud. Het concertverslag vertelt meer.

woensdag 12 oktober: The Choir – What You Think I Am

Vandaag de grote dag. Jeugdliefde en al 3 decennia één van mijn favoriete bands, The Choir, is eindelijk terug in Nederland voor een concert. Ik moet ervoor naar Pijnacker, maar heb het er graag voor over. Uit het enorme repertoire heb ik een vrij recent nummer, What You Think I Am van Shadow Weaver (2014) voor je uitgezocht om je een indruk te geven van de wave die de heren maken. Lees ook het convertverslag. In de setlist kwam dit liedje trouwens ook voorbij 🙂

donderdag 13 oktober: Simple Minds & KT Tunstall – Promised You a Miracle

Het is weer #throwbackthursday. Simple Minds en KT Tunstall sloegen de handen in elkaar voor een remake van Promised You a Miracle (1982). Voor wie eerst het origineel wil zien en vergelijken:

vrijdag 14 oktober: Priest – Don’t Let Go

Priest bracht onlangs The B-Sides uit, een EP met nieuwe synthpop nummers. De meest smaakvolle vind ik Don’t Let Go.

zaterdag 15 oktober: Larry Norman – Leaving the Past Behind

Vanavond ben ik in Veenendaal bij het Larry Norman tribute concert, ook een bijzonder evenement.

Christelijke rocklegende Larry Norman, een ‘offspring’ van de Amerikaanse Jesus Movement, overleed te vroeg, maar zijn muziek leeft voort.

zondag 16 oktober: Britt Nicole – Pave

De producers van de Amerikaanse Britt Nicole hebben goed opgelet wat top-40 waardig is. Van het nieuwe naamloze album hier de eerste single, Pave.