De verhalen achter de platen 10 daagse van 17-26 oktober 2016

spotify listeningVeel van de deelnemers aan de 366 2016 challenge van Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com zijn afgehaakt. Ik vind het initiatief om dagelijks een bijdrage te doen aan de groeiende afspeellijst met nieuwe releases, bij de dag passende liedjes en #throwbackthursday herinneringen te leuk om ermee te stoppen. En dus weer 10 nieuwe platen en een verhaaltje.

maandag 17 oktober: Katy Perry – Rise (Purity Ring remix)

De nieuwe single van Katy Perry, Rise, werd door synthpop band Purity Ring in een geheel eigen sound gegoten. Altijd leuk als alternatief voor de popzangeres zelf.

dinsdag 18 oktober: Röyksopp & Susanne Sundfør – Never Ever

Afgelopen week weer veel van de Noorse Susanne Sundfør gedraaid op Spotify en Youtube. De zangeres heeft een herkenbaar stemgeluid en blijft aan prachtliedjes meewerken.

woensdag 19 oktober: Assemblage 23 – Bravery

Van het nieuwe Endure album van synthpop band Assemblage 23 het pittige Bravery.

donderdag 20 oktober: Bob Marley & The Wailers – Is This Love Remix

Voor de #throwbackthursday vandaag een 2016 remix van Is This Love (Kaya, 1978) van wijlen Bob Marley & The Wailers. Mocht je dit niks vinden, kan ik de versie van Corinne Bailey Ray uit 2011 aanbevelen.

vrijdag 21 oktober: The New Division – Honest

Al 4 maanden in de wachtkamer voor de lijst is het nummer Honest van The New Division, het alter ego van John Glenn Kunkel, vriendje van Starflyer 59, maar met meeslepende wave rock een eigen geluid.

zaterdag 22 oktober: Mutemath – Joy Rides (Alt Mix)

Volgend op Vitals (2015) is het Mutemath remix album Changes uitgebracht dit jaar. Een toegankelijke track ervan is de alt mix van Joy Rides.

zondag 23 oktober: Ginny Owens – The Loudest Voice

Als opvolger van I Know a Secret (2014) en het boek Transcending Mysteries (2015) presenteerde de Amerikaanse blinde singer / songwriter Ginny Owens deze week haar nieuwe single, Love Be The Loudest met 2 liedjes. De eerste ervan is The Loudest Voice, een fris klinkend popliedjes, helemaal met 2016 sound.

maandag 24 oktober: Priest – We’re The Same

Van The B-Sides van de Amerikaanse synthpop zangeres Priest is vandaag We’re The Same aan de beurt.

dinsdag 25 oktober: The Last Royals – Tragedy

Melancholie verpakt in soft rock. Tragedy van The Last Royals.

woensdag 26 oktober: Emma Mullings – Skinny Roads

Gluren bij de buren, in dit geval bij Leon van Wijngaarden, leverde me uit zijn NowPlaying lijst een lekker nummer op van de Australische Emma Mullings.