Quibus – Save Some

      1 Comment on Quibus – Save Some

Quibus - Save Some EP Artwork kleinMartijn Holtslag (1992) produceerde in 2014 de sound van Knarsetand. Dubstep, Balkanrock en reggae deed menig festivalbezoeker dansen en springen. De muzikanten hadden na de euforie van het slagen van dit muzikale concept behoefte aan verdieping en nuance. Deze zomer lanceerde Holtslag een nieuw muzikaal avontuur met Quibus en bracht via Shipwrec een 4 song EP Save Some uit. Eind juli werd in Deventer de try-out gehouden. Quibus bestaat naast producer, componist en toetsenist Martijn Holtslag uit bassist Reindert Kragt, drummer Stefan Franssen, gitarist Francesco Taranto en gitariste, zangeres en violiste Anne Baker. Muzikaal moet je de electronica / triphop en melancholische dreamscapes plaatsen tussen Bonobo en Trentemøller.

De titeltrack Save Some werd ingezongen door GOSTO. Op Breathe hoor je flarden blaaspartijen. Vier indringende tracks die vragen een aantal keren beluisterd te worden.

Live zal Holtslag met Anne Bakker (Kalima, Yilmaz Ensemble), Reindert Kragt (Kruidkoek, GOSTO), Stefan Franssen (Blå) ook gitarist Francesco Taranto (Blonde and Dreadful, Stefany June, Knarsetand) meenemen de podia op, hopelijk tot ver buiten Overijssel.