Jill Parr – I Still Want More

      1 Comment on Jill Parr – I Still Want More

jill parr i still want moreJill Parr is geen Queen adept, superbekend is ze tegenwoordig ook niet meer na een pauze in haar muzikale carrière van 10 jaar. Ik had de tip op Tunecore’s wekelijkse verzameling nieuwe muziek nodig begin juni om achter het stilletjes uitgebrachte I Still Want More te komen. Pardoes belandde de plaat op #1 in de iTunes Christian & Gospel Top Albums Chart. Dat geeft te denken over aantallen iTunes aankopen, zinvol zijn van marketing budgetten en de toch latente naamsbekendheid.

Parr’s 4e album werd in eigen beheer uitgebracht via dailyaudiobible.com, de succesvolle podcast serie die zij met haar man en producer Brian Hardin (in het verleden zat hij achter de muziek van bijvoorbeeld David Meece en 4Him, ook heeft hij diverse solo-albums gemaakt) in 2006 startte. Met maandelijks meer dan 1,5 miljoen luisteraars en 100 miljoen downloads is dat een blijvertje gebleken. Verder spreekt Jill regelmatig op vrouwenconferenties.

Met Hardin schreef Jill 8 van de 13 tracks zelf. Opvallend is de cover van Russ Taff‘s I Still Believe. Het origineel is van Taff’s titelloze album uit 1987. Bekend bij de oudere gospelaar dus. Van iets recentere datum is een versie van Jennie Lee Riddle‘s Revelation Song en Chris Tomlin‘s Good Good Father. Pop, electronica, samples, maar ook piano en doordachte ballads. Passionate People vond ik terug in een uitvoering van Lystra’s Silence op het album Tremble Here (2007). Een eigenzinnige collectie liedjes die met gemak meekan met Jill naar de volgende conferentie of jouw mediaspeler.