De verhalen achter de platen 10 daagse van 28 augustus – 6 september 2016

spotify listeningIk heb weer 10 aanvullingen op de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

zondag 28 augustus: Warpaint – New Song

Heads Up, het langverwachte 2e album van Warpaint komt 23 september uit. New Song is de lead single.

maandag 29 augustus: Eduard Reik – Metropolitan Child

Nieuwe synthpop / electronica van Eduard Reik.

dinsdag 30 augustus: Quibus – Save Some

Quibus is het nieuwe project van de producer van Knarsetand, Martijn Holtslag. Eind juli kwam de 4-song EP Save Some uit vol dreamscapes. De titelsong staat vandaag in het zonnetje.

woensdag 31 augustus: Myzica – We Belong Together

Ook nieuw is de single We Belong Together van de Amerikaanse zangeres Myzica. Catchy popsong zonder platte top-40 electronica van Zweedse producers.

donderdag 1 september: Hydrogen Sea – Beating Heart

Kinderlijk klinkende zangeres op een bedje van electronica. Hapt zo lekker weg deze track van Hydrogen Sea. Op 29 oktober speelt de band op de 5e editie van Let’s Get Lost in Zwolle. In november en december is het duo in enkele andere plaatsen te bewonderen.

vrijdag 2 september: Danae – Prove

Van de in juni verschenen 5 song EP Direction, het debuut van Danae, heb ik vandaag Prove voor je in de aanbieding.

zaterdag 3 september: Britt Nicole – Through Your Eyes

In de aanloop naar de release van haar 4e studioalbum later dit jaar is Through Your Eyes de eerste single en nieuw materiaal van de Amerikaanse popzangeres Britt Nicole na haar succesvolle Gold album uit 2012.

zondag 4 september: Unheilig – Von Mensch zu Mensch

Toegankelijke Duitstalige pop rock. Der Graf alias Unheilig blijft lekker om naar te luisteren. Zijn nieuwe single heet Von Mensch zu Mensch. Het is de lead single van het gelijknamige album dat over precies 3 maanden verschijnt.

maandag 5 september: BirdPen – O’ Mighty Vision

Min of meer toevallig uit de New Music Friday lijst geplukt, vaak is er uit de 60 liedjes maar 1 of 2 echt interessant, is O’ Mighty Vision van de Britrock band BirdPen. Het gelijknamige album komt binnenkort uit.

dinsdag 6 september: Knox Hamilton – Washed Up Together

Funky gitaren, luchtige 3 minuten prettige pop/rock van Knox Hamilton. “Lost in love, washed up together.”