Broods – Conscious

      1 Comment on Broods – Conscious

broods consciousNa talloze keren dit voorjaar opener en single Free gehoord te hebben, is het hoog tijd voor een bespreking van volledige album Conscious dat 24 juni verscheen. De 2e plaat van het Nieuwzeelandse Broods is een 13 nummers tellende collectie doordachte popliedjes. In Free klinkt zangeres Georgia Nott als landgenote Brooke Fraser. De sound zit tussen haar, Lights (Little Machines), Ellie Goulding en Lorde in. Niet verwonderlijk, als je ziet dat producer Joel Little ook achter Lorde’s hit Royals zat en Georgia en haar broer Caleb de support act voor Ellie Goulding waren tijdens haar Amerikaanse Delirium World Tour.

Moderne synthpop als in We Had Everything en Are You Home. Nee, geen rip-off van de genoemde artiesten. Behoefte aan intimiteit hoewel achterdochtig, met spraakzang en catchy melodielijnen. Het liedjes is met Captain Cuts geschreven. Wat gas terug in Heartlines. De samples van doorsnee deep house liedjes met gelukkig verder wat zwaarder electronica instrumentatie in Hold the Line. De Zweedse singer / songwriter Tove Lo is te gast in Freak of Nature, een pianoballad over geesteszieken.

Accordeon begeleidt het slaapliedje All of Your Glory. Uitgedroomd? Dan ben je toe aan Recovery. Een lekkere synthpop track, die gevolgd wordt door het energieke Couldn’t Believe. Georgia schreef het naar aanleiding van de avond waarop ze zich met haar inmiddels echtgenoot Jacob Wieblitz verloofde. Meeklappen kan op Full Blown Love. Overlopend van liefde, dus alsof Switchfoot voorman Jon Foreman zegt (Love Alone is) Worth the Fight. Broods’ song heeft een heel ander timbre, uitgesponnen en meesleepend.

Urban styled Bedroom Door: soms moet die dicht om de aandacht exclusief aan je partner te geven. Het titelnummer is de afsluiter. Met een klokkenspel en zwoele zang een laatste ballad. “Running in slow motion”. Geen 13 in een dozijn, wel een plezierig popalbum!