Adam Young – Omaha Beach

      No Comments on Adam Young – Omaha Beach

omaha beachIn de serie memorabele gebeurtenissen van de 20e eeuw schrijft Adam Young bijna maandelijks een nieuwe soundtrack zonder de bijbehorende film bij elkaar. Op 1 juni was het de beurt aan Omaha Beach. Wij kennen dat beter als D-Day, de landing van geallieerde troepen op de stranden van Normandië op 6 juni 1944 om een einde te maken aan Hitlers aandeel in de Tweede Wereldoorlog. Omaha Beach was een codenaam voor een van de stranden, waar vooral Amerikaanse troepen landden. Mocht je bij het horen van H-Hour, het openingsnummer nog denken weer met een triomfantelijk, toegankelijk album uit deze reeks te maken hebben, mij vielen de volgende songs zwaar tegen. Al in de opener zitten fouten qua volume / mix, er wordt te nadrukkelijk heen en weer geschoven met de niveaus.

https://twitter.com/owlcity/status/738048289539555328

Rauwe samples, het schuren en knetteren van sirenes, machinegeweren en kanonnen horen natuurlijk bij de scenes, maar zijn geen plezier om vaak naar te luisteren. Seasick, het sferische On The Beach leiden naar Bloody Omaha. Onze vrijheid is zwaar bevochten, zo drukt het album aan alle kanten uit. The Cliffs zijn ijzingwekkend, de Troops Advance Inland propvol noise. Reinforcements en The Longest Day brengen dan op piano nog enigszins orkestraal verantwoord nummers. Interessant om eens te beluisteren, liever nog mèt filmbeelden.