Adam Young – The Ascent of Everest

Everest_album_lowres-800x800In de 30 april 2016 uitgebrachte, zelfgeproduceerde score van Adam Young (Owl City) voorziet hij de legendarische beklimming van de Mount Everest in 1953 door Edmund Hillary en Tenzin Norgay. Hoe geef je klankkleur aan vrieskou, wind, zon, gevaren en overwinning? Van Basecamp naar The Summit word je als luisteraar meegenomen in elektronische ruis, wind en voetstappen. Anders dan de vorige scores is The Ascent of Everest niet met orkest. maar op de synths en computer vormgegeven. Ja, Western Cwm suggereert nog iets van strijkers, maar die zijn echt uit ‘het doosje’. Chillout of ambient soundscapes passen goed als etiket voor de 7 tracks. Hier en daar een elektrisch gitaar ter ondersteuning. De dynamiek van de laatste etappes in The Hillary step is opvallend, net als the rock basis in The Summit.

https://open.spotify.com/album/5MxrTHVSszAyIPtJ7CxA7q