Zoon Politicon – Black in White

zoon politiconOp 3 juni kwam het nieuwe album Black In White van de Duitse synth pop band Zoon Politicon. Het heeft even geduurd sinds For Several Voices (1998). Tijdloze electropop deuntjes in een lekker tempo om in de maat mee te wandelen.  De eerste uitgave was een dubbel CD met op de bonus disc een aantal remixes. Zelf doe ik het via Spotify met de 1 CD versie. Opener Run Forever is eenvoudig, recht-toe-recht-aan. Wat mysterieuzer klinkt het donkere Mercy.

Wat opener is Moments (het leven gaat door, ondanks alle moeilijkheden). Het nummer werd eerder inclusief videoclip ook als single uitgebracht. Na het instrumentale intermezzo Good Morning zijn Dreamer en Special Kind of Love (de laatste is ook van een videoclip voorzien) knipogen naar de 80’s. Human League en Wolfsheim fans zullen er blij mee zijn. New Phase speelt met flanger en uitsturen over links en rechts. Laag gestemde vocalen zich bekommerend over atoomafval, vervuiling van de ozonlaag en andere narigheid in Candle of Truth. De dag nadert z’n einde, en dus een intermezzo: Good Evening. Timekiller glijdt voorbij.


Het patroon is intussen herkenbaar, wat meer verschil tussen de nummers zou prettiger zijn geweest. Such a Bore leidt naar Sense of Life en de spacy afsluiter Galaxy.