Kevin Max – Playing Games with the Shadow

playing games with the shadowDat Kevin Max blij is met de uitgave van Playing Games with the Shadow, druipt van zijn eigen aanbevelingen. Hoewel zijn 12e soloalbum sinds het uiteenvallen van DC Talk, ziet hij dit als zijn eerste echte album. Valse bescheidenheid, eindelijk artistiek gevonden wat hij wilde creëren? Zijn trouwe fans hielpen weer met de crowd funding op PledgeMusic. Max maakte gospelalbums, pop, electronica, rock, gesproken woord, een cover album en nu een moddervette knipoog naar de 80’s, zijn jeugdjaren. Componeren op een Casio synthesizer (jaja) en piano. Met vrienden en muziekveteranen als Adrian Belew (David Bowie, Talking Heads), John Mark Painter ( Ben Folds, Steve Taylor), Andy Prickett (The Prayer Chain, Starflyer 59) werd Playing Games with the Shadow in elkaar gezet. Met Phantoms of TerraThe Girl With the Tiger Eyes en Election stap je in een tijdmachine. Het is net alsof Daniel Amos weer op de bühne staat met hun eigenzinnige alternatieve rock, wars van de top-40 invloeden of radiopotentie.

Dat DA William Blake (Tyger, Tyger, burning bright….”) op hun Vox Humana (1984) album hadden staan, is geen toeval. Max heeft een eigen William Blake bespiegeling.

Een wals in Circus The Night (Human Zoo), meer mainstream rock in Panic ButtonDwayne Larring (Audio Adrenaline, Petra, Geoff Moore, Brenton Brown) & Lynn Nichols (Steve Taylor, Ashley Cleveland, Charlie Peacock, The Choir, Phil Keaggy) produceerden de rocker Muzick is Magic. een heuse pianoballad, Skin of Our Teeth volgt, inclusief echo en airwave wiebels, alsof je via een lange golfzender aan het meeluisteren bent. Een bijzondere, persoonlijke selectie van 8 originele liedjes die hoewel appelleren aan de ’80’s, voor de oudere jongere van nu ook prima te behappen zijn. Kwaliteit boven kwantiteit.