De/Vision – 13

      1 Comment on De/Vision – 13

devision 13De Duitse synthpop band De/Vision, tegenwoordig het duo Steffen Keth en Thomas Adam hebben met 13 de opvolger van Rocket & Swords (2012) afgeleverd. Via PledgeMusic werd crowd funding voor het album gedaan. De groep is al sinds 1988 actief en is met een sterk aan Depeche Mode appelerende sound onverwoestbaar. De tiental melancholische liedjes met melodische aanpak zijn wat zwaarder, meer industrial zou je kunnen zeggen dan bij Depeche Mode. Na deze associaties in Who Am I en Essence gaat het door in Starchild. Mid-tempo beats die je laten meedijnen.

Samples van gegalm introduceren Where’s the Light? Herinneringen aan betere tijden. Eenvoudige arpeggio’s introduceren Synchronize, dat een minuut verderop meezingbare synthpop geworden is. Prisoner is een aansteker-waardige ballad. Piano is leidend voor de melodielijn in Read Your Mind, terwijl wat de ruwe sounds in Their World een contrast met de zang die aan Peter Heppner (Wolfsheim) doet denken. Trager dan Depeche Mode en de meest industrial song op 13 is Gasoline. Relatief zeer lichtvoetig klinkt de afsluiter The Firing Line. De/Vision heeft twee handen vol creatieve, kwalitatief constante nummers uitgebracht. 13 verveelt geen moment.