Starflyer 59 – Slow

      1 Comment on Starflyer 59 – Slow

slow sf59Het ritme van elke 3 jaar een album uitbrengen houdt Jason Martin alias Starflyer 59 vol. Na IAMACEO (2013) is Slow uit, terug bij Tooth & Nail Records van Brandon Ebel. Het titelnummer opent weer in dromerige, Daniel Amos stijl. Mijmerend, de tijd die zo snel gaat, de kinderen die alweer groot geworden zijn. Tijd zou je willen vertragen. Told Me So is mid-tempo rock. Als jij de norm stelt, wil ik ‘m begrijpen. Martin: “The lyrics of this record are more of a reflection on being a middle aged adult instead of a 20-year-old kid talking about a girl he likes.”

Het tempo gaat verder omhoog in Cherokee. Drummer Trey Manny houdt het eenvoudig en strak, bassist Steven Dail is subtiel aanwezig. Met gitarist en de donkergestemde Jason Martin en multi-instrumentalist TW Walsh is de band compleet. Het slepende Hi Low (voorbij zijn de hoogtijdagen) en de up-tempo single Wrongtime delen de sfeer die Depeche Mode in Wrong op Sounds of the Universe (2009) bezingen.

Met Retired (er is niets nieuws onder zon, vroeger was ik een stuk vrolijker, het is zwaar gepensioneerd te zijn) ga je wellicht denken, dat je met een refelcterende oude kerel te maken hebt. Nee, Jason is slechts 43, getrouwd en vader van 3 kinderen. Rocken kan hij zeker nog. Runaround is het bewijs. Numb is ter afsluiting weer mid-tempo, dromend (er verandert niets, was het echt zo slecht?). Schenk wat in, of glimlach om deze mind bending trick. Houd moed, ook Starflyer 59 doet dat sinds 1993.