Madeline Juno – Salvation

      2 Comments on Madeline Juno – Salvation

madeline juno salvatioSalvation van Madeline Juno is zo’n album, dat ik eindeloos kan draaien onder het thuiswerken of wandelen. Prettige popdeuntjes, prima vocalen. Achter de artiestennaam gaat de 20-jarige Duitse Madeline Obrigewitsch schuil, geboren in Offenburg in een muzikaal gezin. In november 2013 kwam haar eerste single Error uit, in 2014 strandde haar bijdrage Unser Song für Dänemark in de Duitse voorronde van het Eurovisie Songfestival, wel ging de jonge zangeres mee naar Kopenhagen als jurylid van de Duitse afvaardiging. Het liedje werd daarna gebruikt in de sound track van Duits-Canadese filmproductie Pompeii. Na het debuutalbum The Uknown (2014) kwam begin 2016 Salvation uit via The Embassy of Sound. Lead singles waren de opener Into The Night en het radiovriendelijke Stupid Girl.

Spraakzang, soms Ellie Goulding trekjes (No Words, Yellow Car, Quicksand), verder vooral liefde, liefdesverdriet, de erkenning met clichés te dealen (Cliché). Synthpop (Stupid Girl, Salvation, Hindsight), maar ook akoestisch op gitaar (You Know What?), ontdaan van electronica (On My Toes), of achter de piano (Please Don’t Have Somebody Else). Geen dertien in een dozijn, keurig geproduceerd, maar ook nog weinig onderscheidend. Het zal de Youth zijn.