LZ7 – Home

      No Comments on LZ7 – Home

lz7 homeEen kwart eeuw geleden waren het The Tribe en The World Wide Message Tribe die de scholen in Groot-Brittannië langs trokken met dansbare muziek. De generatie erop is sinds 2005 opgegroeid met LZ7 die net als The Tribe (voorman Lindz West was lid van The Tribe) met een kleine kerne en verder wisselende samenstellingen top-40 deuntjes als inspiratie voor de eigen liedjes met sterk evangeliserend karakter gebruikte. Bijna jaarlijks is LZ7 te gast op de EO Jongerendag, in 2016 zelfs met een complete set. Het in eigen beheer opgenomen en uitgebrachte Home is het vierde album van de groep. De online gevonden typering ‘The Britse Tobymac’ vind ik wel een aardige. Ook TobyMac speelt leentjebuur bij niet-christelijke collega’s om muzikaal hip & hot te blijven.

Dat je in So Good Maroon 5 & Christina Aguilera (Moves Like Jagger) in gedachten erbij haalt, is logisch. Movie is in de vocal trance zo open gehouden, dat er makkelijk remixes van gemaakt kunnen worden. De track kun je op Beatport oppikken. Terug van de roze wolk is Elevator met een hoop smerige samples en bassen. Soul Glow Activatur invloed is merkbaar. Pianootje en samenzang in Brave. De moedigen hebben de toekomst, aldus Lindz West. Van het titelnummer – funky gitaar, oppervlakkige teksten, snel op te pakken – is aan het eind ook de Al Swettenham alias Geekboy remix opgenomen. “Home is where the heart is, such a beautiful view”.

In de tweede helft van het album zijn samenwerkingen te vinden met Martin Smith (het mid-tempo Stolen Voices), een plek aan de microfoon voor Lauren Olds (Love Infinity en Perfect Day), MC Adapt (Rudeboy) en Soul Glow Activatur (echtgenoot van Lauren, Solomon Olds, ook bekend als de voorman van Family Force 5, een met LZ7 vergelijkbare Amerikaanse act die ook al eens op de EO Jongerendag optrad) (Two Left Feet). De bleeps en samples in diverse nummers zijn bij mij een prikkel direct de Next knop te zoeken. Word ik te oud voor deze kopieer-en-plak aanpak? Na Afterlight, een variant op de oudere LZ7 liedjes Aftershow en This Little Light sluit het lekkere We’re Fire het hoofdwerk af.