Lights – Midnight Machines

lights midnight machinesMet de 8 song EP Midnight Machines brengt de Canadese Lights een verrassende remake van haar synth pop / electropop hits aan de vooravond van een bijbehorende akoestische tour over het Amerikaanse continent. Meteorites werd als single uitgebracht, inclusief videoclip. Van Little Machines (2014) werden daarnaast Runing With the Boys, Up We Go, Same Sea, Muscle Memory en Don’t Go Home Without Me bewerkt. In dezelfde breekbare, directere stijl biedt de EP 2 nieuwe liedjes: Follow You Down en Head Cold.

Grappig behind the scenes verhaal over het maken van de video bij Meteorites. De opname werd achterstevoren gedaan, waarbij Lights het hele liedje ook achterwaarts en op 2,5x de normale snelheid playbackte, een aanpak die Chris Martin (Coldplay) ook voor The Scientist volgde.