De verhalen achter de platen 10 daagse van 9-18 juni 2016

spotify listeningIn 2016 doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com rond de jaarwisseling stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

donderdag 9 juni: Marsheaux – Safe Tonight (Nikonn Remix)

Als lead single van een nieuw te verschijnen album bracht de Griekse synthpop formatie Marsheaux eind mei de single EP Safe Tonight uit. Ik vind de Nikonn Remix aardig genoeg voor de lijst.

vrijdag 10 juni: Cesare Cremonini – 46

Vandaag ben ik jarig. Een bijpassend nummer vond ik van de Italiaan Ceasre Cremonini.

zaterdag 11 juni: Roderick Jayne, Pristina & Jen Robinson – Brave

Vandaag loop ik mijn 9e Kennedymars. Is er moed nodig om vanaf 5 uur ‘s morgens de 80km door te blijven lopen? Vanzelf gaat het niet. Het zit voor een groot deel tussen de oren. EInd mei ontdekte ik zoekend naar nieuwe singles van Pristina op Spotify, deze track Brave van het electronica / ambient project Roderick Jayne. Meewerkende artiesten op het album Music for the Quiet Highway (2015) zijn bewust zo anoniem mogelijk gehouden, op de lead single Brave na. Daarop duiken de namen van Pristina en zangeres Jen Robinson op. Van Pristina zelf is na een jaar voorbereiding 1 juni de nieuwe single Lovesong for the Apocalypse uitgekomen, maar niet op Spotify.

zondag 12 juni: Kyo & Brooke Fraser – Nuits blanches (Afterglow)

Zoekend naar updates van de Australische Brooke Fraser updates trof ik de single Nuits blanches (Afterglow) aan, een samenwerking met de Franse rockband Kyo.

maandag 13 juni: Gungor – Kiss the Night

Het echtpaar Gungor keerde dit jaar terug met het album One Wild Life: Spirit. Eigenzinnige folk/pop met worship en doordachte teksten, heel wat anders dan het doorsnee praise & worship albums. Voor de lijst Kiss the Night.

dinsdag 14 juni: Lush & Simon – Wasted Love

Uit de persoonlijke aanbevelingen van Spotify pikte ik Wasted Love van Lush & Simon, met Gazzo en Robbie Rosen.

woensdag 15 juni: Goodbye Heart – Lives on Lives

Melancholie, zoals die jarenlang in de serie Synthpop for a Darkened Room te horen was, is dit Lives on Lives van Goodbye Heart. De band zet elke 2 weken een nieuwe song online, ook een manier om aandacht van je fans te houden.

donderdag 16 juni: Jill Parr – I Still Believe

Deze #throwbackthursday de cover van I Still Believe van Jill Parr van haar nieuwe album I Still Want More. Het origineel is van Russ Taff van diens titelloze album uit 1987.

vrijdag 17 juni: Ekkoes – Last Breath

Als je zelf geen adem meer kunt halen, heb je Gods tot leven wekkende inspiratie nodig, zo legde één van de sprekers in onze gemeente het onlangs uit. Deze gedachte kwam ik tegen in de opener van Ekkoes‘ nieuwe album Elekktricity.

zaterdag 18 juni: Amber Arcades – Turning Light

Gitaarpop van Amber Arcades, oftewel Annelotte de Graaff. Het 3 juni uitgebrachte album heet Fading Lines. Die laat ik doorrijpen tot een recensie.