De verhalen achter de platen 10 daagse van 30 mei – 8 juni 2016

spotify listeningIn 2016 doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com rond de jaarwisseling stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

maandag 30 mei: Skillet – Feel Invincible

Op 5 augustus komt het nieuwe album Unleashed van de Amerikaanse rockband Skillet uit. In de aanloop naar de releasedatum kun je alvast genieten van Feel Invincible.

dinsdag 31 mei: DJ Kirk – Stories

Op 20 mei kwam de EP Awakening van DJ Kirk uit. Het debuut bij DRÖM werd geproduceerd door David Thulin en brengt onder meer Emily Fertig (SHINEBRIGHT) en labelmaatjes David Thulin en Unikron (We Are Leo) aan de microfoon. Ik kies vandaag het laatste nummer, Stories.

woensdag 1 juni: Tongues – Heartbeat

Reverbnation tipte me Tongues. Eigenzinnige pop/rock.

donderdag 2 juni: Haberdashery – Everywhere

Een heel nette synthpop cover van Fleetwood Mac‘s hit Everywhere van het 1987 album Tango In The Night hoorde ik onlangs van Haberdashery.

vrijdag 3 juni: Colton Dixon – Echo (Neon Feather Remix)

Het wave gitaargeluid zou zo van The Edge kunnen zijn. En met de samenzang van het publiek waan je je zo in een uitvoering van Where The Streets Have No Name of 40. Maar dit is geen U2, wel American Idol deelnemer en christen Colton Dixon. De remix is van Neon Feather.

zaterdag 4 juni: Switchfoot – Float

Jon Foreman en zijn mannen van Switchfoot stonden een jaar geleden op de EO Jongerendag. Nu is er een nieuwe single, Float.

zondag 5 juni: Michael Franti & Spearhead – Once a Day

Gisteren bij het wandelen kwam dit feel good, do good reaggae nummer voorbij in de afspeellijst New Music Friday.

maandag 6 juni: Arlissa – Touch

De Duitse zangeres Arlissa dan. Haar eigen laatste single is het dansbare Touch.

dinsdag 7 juni: The Jelly Jam – Strong Belief

Voor de oudere jongere: The Jelly Jam bestaat uit de rock zwaargewichten John Myung (Dream Theater), Rod Morgenstein (Winger, Dixie Dregs) en Ty Taylor (King’s X). Op 27 mei kwam hun nieuwe album Profit uit. Vandaag het afsluitende nummer Strong Belief voor je:

 

woensdag 8 juni: Color Theory – Headphones

In de afgelopen 6 jaar verschenen de 3 delen van Adjustments van Color Theory als EP’s. De muziekindustrie is intussen volledig op z’n kop gezet. Toch durfde Brian Hazard het aan een volledig Adjustments album eerst als CD in gelimiteerde oplage uit te brengen en haalde zijn break-even punt. Op 27 mei vertrouwde hij het resultaat ook toe aan Spotify. Daar ben ik blij mee, en deel Headphones met je.