Andy Hunter – Presence

presence app andy hunterNa Colour (2008), Collide (2010) Glow (2012) en een remix album Glowing Collision (2013) is de Britse DJ Andy Hunter terug met een multimedia project Presence. Muziek, poëzie, bijbelverzen ter overdenking, foto’s en video’s in 10 chapters, verpakt in een app. In plaats van de muziekwinkel of Spotify dus een gang naar de Google Play Store.

Je zou elk hoofdstuk als leidraad bij je stille tijd kunnen gebruiken. Alle Presence Project content is gratis. Na het downloaden van de app krijg je de eerste 5 hoofdstukken aan content. Als je je inschrijft (emailadres en eigen wachtwoord) bij het project krijg je de 5 andere hoofdstukken en My Elements met het muziekalbum erbij. Elke maand komt nieuwe content beschikbaar. Events als concerten of interviews met Andy Hunter worden in-app getoond. Je kunt zelf aantekeningen maken, content delen

De app is fraai vormgegeven, maar foutvrij is het niet. Opstarten duurt wel even en heeft een gegevensverbinding nodig. De muziek en content kun je wel offline gebruiken, maar daarvoor is het zoeken naar de download functie. De Log Out staat in tekst in derzelfde rechter bovenhoek als de draaischijf om van medium te wisselen. En bij het afspelen is de app gevoelig voor notificaties van andere applicaties, of de schermvergrendeling. Acuut stopt dan de muziek. De knoppen van de mediaspeler reageren slecht.

De instrumentale elektronische muziek kenmerkt zich als soundscapes, net wat te nadrukkelijk aanwezig voor achtergrondmuziek, maar zeker geen dansvloer stampers als op de vorige albums. Soms komt de beat pas na een tijdje (Sensing Grace, Morphed), andere van de 7 tracks stromen meer als water voorbij. Voor de user experience is een ouderwets bijbels dagboekje een robuuster cadeau.

In oktober is het album ook op Spotify verschenen. Kun je er makkelijker naar luisteren 😉