Phil Wickham – Children of God

phil wickham children of godOp zijn 9e album Children of God behoudt Phil Wickham (1984) zijn kenmerkende intense, op new wave geënte worship muziek. Het door Pete Kipley geproduceerde album met een dozijn nieuwe werken opent met een bewerking van Doxology (het gezang Praise God from whom all blessings flow uit 1674) met een instemmend Amen. Dan een kneiter van een rocksong in (Your love is) Better Than Life. Dezelfde energie is verpakt in de synth rock van de met Chris Quilala (Jesus Culture) gecomponeerde, ook als single uitgebrachte Your Love Awakens Me, een lofzang op de leven gevende liefde van God.

In het duet The Secret Place met Madison Cunningham gaat het tempo wat omlaag, de met electronica geplaveide softrock blijft. Meer dansbaar is Wide Awake, ook wel vet gemaakt, zonder het bombastische van Capital Kings. Phil schreef dit lied met zijn broer Evan. Na The Ascension (2013) leek de vondst van een poliep op de stembanden van Wickham een jaar later een eind te maken aan zijn zangtalent. De eenvoudige zekerheid een kind van God te zijn, hielp tijdens het herstel. Het gaat Hem niet om wat je doet, wel om wie je bent. De titel van het nieuwe album was geboren en het al genoemde Your Love Awakens mee een van de eerste pennenvruchten.

Mid tempo synth pop in het met Travis Ryan geschreven My All in All (“In my darkess You’re my fire, a holy flame for all to see”) leidt naar de piano, galmende zang en sferisch gitaarspel in Starmaker (High Above The Earth). Geheel gegrepen door God, is dit een erkenning van Zijn heiligheid. Het titelnummer is een dampende track dat je aanzet om mee te juichen.

Vervormde gitaar samples introduceren Stand in Awe, een worship ballad, dat in een gemeente makkelijk op te pakken is. In hetzelfde tempo, maar dan rock outfit is Body Mind & Soul. Knap uitgesponnen is de synth rock ballad As It Is In Heaven. Analoge synths, een Fender Rhodes zijn meegenomen voor het laatste nummer, Spirit of God, een gebed om vuur in ons leven.

Children of God is een waardevol statement, een warm en evenwichtig album, onmiskenbaar Phil Wickham.

ele