De verhalen achter de platen 10 daagse van 20-29 mei 2016

spotify listeningIn 2016 doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com rond de jaarwisseling stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

vrijdag 20 mei: Charlie Peacock – That’s the Way They Came to Us

Pinkstermorgen meldde muziekveteraan Charlie Peacock zich na een jaar met de aankondiging van zijn nieuwe single That’s the Way They Came to Us. Het is het eerste nummer in een reeks opruimacties in de komende anderhalf jaar. Peacock heeft nog zoveel onuitgebrachte liedjes liggen, dat er eens een publiek voor gevonden moet worden.

zaterdag 21 mei: Chvrches – Warning Call

Het Schotse synthpop trio Chvrches verdient een plek in deze tiendaagse met hun nieuwe single, het themalied van het computerspel Mirror’s Edge Catalyst: Warning Call.

zondag 22 mei: Starflyer 59 – Wrongtime

De aankondiging van een nieuw album van Starflyer 59 is nooit verkeerd. En daarom Wrongtime, de lead single vandaag in het zonnetje.

maandag 23 mei: De/Vision – Who Am I

De lead single van 13, het nieuwe album van de Duitse synth pop formatie De/Vision, is Who Am I.

dinsdag 24 mei: Paradise Fears – Who We Were With

Alliteraties te over in deze titel. Lekkere track uit 2015, de remix is van R. van Rijn alias DJ Leopold, om op te wandelen.

woensdag 25 mei: Low Steppa & Kelli-Leigh – Runnin’

Vanavond de Station tot Stationloop van Ommen naar Dalfsen, 10 Engelse Mijlen. En dus weer eens een thematisch bijpassend liedje uit de Armada Music stal.

donderdag 26 mei: Anberlin – Enjoy the Silence

Het is #throwbackthursday. Op het onlangs uitgebrachte The Ultimate Playlist verzamelalbum van rockband Anberlin trof ik hun interpretatie van Depeche Mode‘s hit Enjoy the Silence (1990). De synths zijn verruild voor gittaren. Dan weet je dat alvast.

vrijdag 27 mei: Nussy – Sinking into You

Ik blijf met nieuwe muziek komen. De nieuwe single van de blonde Australische zangeres Nussy heet Sinking Into You. Lekker relaxed.

zaterdag 28 mei: The Familiar – Patience

Al weken neem ik dit nummer van de Noorse band The Familiar met me mee op wandelingen. Mid-tempo synth pop. Ach, ook zo’n nummer moet wel eens wachten op een plek in de lijst.

zondag 29 mei: Shura – What’s It Gonna Be?

Een nieuwe week. Volle agenda, maar elke dag ook nieuwe verrassingen. What’s It Gonna Be? van singer / songwriter Shura in synthpop jasje.