De verhalen achter de platen 10 daagse van 10-19 mei 2016

spotify listeningIn 2016 doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com rond de jaarwisseling stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

dinsdag 10 mei: Adam Young – The Summit

Van de 30 april uitgebrachte nieuwe Adam Young score The Ascent of Everest vandaag het hoogtepunt, sluitstuk of finale. De man brengt in 2016 zo ongeveer maandelijks een sound track bij grootse avonturen en mijlpalen in de recente geschiedenis. Dit keer dus de beklimming in 1953 van de Mount Everest.

woensdag 11 mei: Philippa Hanna – Let You Lead

Philippa Hanna is terug met Speed of Light. Lekkere popmuziek, een plezier om naar te luisteren onder het wandelen. Vandaag Let You Lead.

donderdag 12 mei: Daniel Amos – Big, Warm, Sweet, Interior Glowing

Dankzij het lezen van de recensie op Louder than the Music van Playing Games with the Shadow, het nieuwe album van Kevin Max, waarin William Blake als ‘standout track’ werd genoemd, is deze #throwbackthursday geboren. In 1984 kwam Vox Humana van Daniel Amos uit met daarop een gelijknamige song, waarin William Blake‘s gedicht Tyger, Tyger, onderhanden werd genomen. Vanwege die muzikale link heb ik op het gymnasium dit en andere gedichten voor m’n literatuurlijst Engels gelezen en bestudeerd.

Helaas is Vox Humana wel op Youtube, niet op Spotify terug te vinden. En dus, trouw aan het concept van the Spotify challenge dit jaar, voor jullie gezocht naar een aardige track van Daniel Amos om je gevoel te geven bij hun muziek. Van het 1991 album Kalhöun daarom de opener: Big, Warm, Interior Glowing.

vrijdag 13 mei: Kerli – Blossom

Kerli werkt aan een nieuw album als opvolger van Utopia (2013) en vraagt fans via PledgeMusic om voorfinanciering. De eerste single van de nieuwe plaat heet Blossom. Misschien trekt de muziek je over de streep.

zaterdag 14 mei: JES – Happy

Muziek om bij te (door)stappen. JES Brieden wil je gelukkig maken.

zondag 15 mei: Tramaine Hawkins – Fall Down

Het is Pinksteren vandaag. Als christenen vieren we de uitstorting van Gods Heilige Geest, die ons leven geeft, inspireert, aanzet te getuigen, bijzondere gaven en talenten geeft om Gods Koninkrijk handen en voeten te geven. Klinkt wereldvreemd en dwaas? Dat dachten de omstanders ook toen het die allereerste pinkstermorgen gebeurde. Bijpassende muziek is Tramaine Hawkins‘ discoklassieker uit de 80’s. O, wat heb ik die track grijsgedraaid in mijn tienerjaren, later in de Chrisco in Deventer. Gelukkig heeft Spotify een versie voor de huidige generatie muziekliefhebbers bewaard.

maandag 16 mei: The Electric Sons – Burn Like a Sunset

Uit de Discover Weekly van vorige week duikelde ik deze lekkere plaat op. Het warme, meeslepende Burn Like a Sunset van The Electric Sons, dat vorig jaar op de EP Golden Age uitkwam.

dinsdag 17 mei: Fifth Harmony – Write On Me

Er is nog steeds een markt voor gecaste meidengroepen, zo laat Fifth Harmony met Write On Me. Meeknippen maar met de vingers! En als je het echt leuk vindt, kun je vanaf 20 mei het hele album 7/27 bestellen.

woensdag 18 mei: Volbeat & Johan Olsen – For Evigt

En net als meidengroepen kun je in 2016 ook terecht voor nieuwe glam rock. Gooi je haren los, trek een spandex broek aan, pak je luchtgitaar en rocken maar met de Deense band Volbeat. De single is van het binnekort te verschijnen nieuwe album Seal the Deal & Let’s Boogie.

donderdag 19 mei: Clocolan & Evan Cole – Color of My Heart

En deze tiendaagse sluit ik af in kleur. Clocolan & Evan ColeColor of My Heart. Ik werd door Brian Hazard (ook bekend als Color Theory) getipt. HIj verzorgde namelijk de mastering van deze piano pop meets EDM track.