De verhalen achter de platen 10 daagse van 31 maart – 9 april 2016

spotify listeningSinds januari neem ik deel aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

donderdag 31 maart: Sarah MacIntosh – Lonely

Eergisteren kwam er een eind aan 2,5 jaar wachten op de A Thousand Champions EP van Sarah MacIntosh. Privé omstandigheden in het formaat emotionele achtbaan schudde haar (gezins)leven. Als pledger van de Kickstarter campagne was het een oefening in geduld. De EP zelf staat nog niet op Spotify, een in 2014 op Nashville Indie Spotlight al uitgebracht liedje Lonely, dat nu ook op het eindresultaat te beluisteren is, wel.

vrijdag 1 april Remission Theory – April Fool

Ik moet het rock-gehalte ook op peil houden in de lijst 😉

zaterdag 2 april: Adam Young – Wheels Down

Gisteren kwam The Spirit of St. Louis uit, de 3e film score zonder film van Adam Young over de legendarische transatlantische oversteek van Charles Lindenberg met zijn vliegtuig The Spirit of St. Louis in 1927. De opener heet (niet verrassend) Takeoff.

zondag 3 april: LZ7 – Home

LZ7 brengt de laatste jaren vooral losse singles uit om toch regelmatig airplay en aandacht te krijgen. De Britse band is stamgast op de EO Jongerendag, leuk voor mijn dochters die voor het eerst zonder vaderlijke begeleiding gaan. Ik denk niet dat ik thuis blijf zaterdag 4 juni 😉

maandag 4 april: Rogier Pelgrim – Stranger Than The News

De afgelopen vrijdag uitgebrachte nieuwe single van Rogier Pelgrim heet Stranger Than The News.

dinsdag 5 april: Lovelite – Where Loves Begins

Voor vandaag weer een nieuw plaatje uit een van de aanbevelingen op Spotify. De Amerikaanse indie worship / rockband Lovelite, bestaande uit Andrew Polfer (Zang, gitaar), Jen Polfer (zang, gitaar, toetsen), Jonathan Hall (gitaar, toetsen) en Brandon Burr (bas, toetsen) met Where Love Begins van de EP Hopeful Strangers (2015).

woensdag 6 april: Atella & O. Martin – Mechanical Sparrow

De oogst uit de Discover Weekly aanbevelingen van Spotify is mager ditmaal. Alleen de Atella Club mix van Mechanical Sparrow van ene Atella en O. Martin boeide me.

donderdag 7 april: Run-D.M.C. – Walk This Way

Zoon Johan gebruikt ook mijn Spotify account, beweert toch aardig ingevoerd te zijn in urban en hip hop. Toch kwam Walk This Way van Run-D.M.C. afgelopen weekend hem niet bekend voor. De hit uit 1986 is overigens een cover van Aerosmith‘s origineel uit 1975. Als #throwbackthursday bijdrage daarom dit wandelmuziekje 😉

vrijdag 8 april: Needtobreathe – Happiness

Met de nieuwe single Happiness van Needtobreathe dat de opmaat vormt voor het 15 juli te verschijnen album Hard Love mag je het weekend in.

zaterdag 9 april: Ponkers – Praat Amsterdams Met Me

Met Klazien een dag naar Mokum voor een cultureel verantwoord eeuwfeest van de Amsterdamse School. Als muzikale knipoog de Ponkers variant op Parijs – Praat Nederlands met me van Kenny B., Praat Amsterdams Met Me. Ook de videoclip is meegeleverd. Voor de liefhebbers is er een Rotterdams antwoord, maar ook een Haags en Brabants.