De verhalen achter de platen 10 daagse van 20-29 april 2016

spotify listeningIn 2016 doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com rond de jaarwisseling stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

woensdag 20 april: Hollyn – Nothin’ On You

Afgelopen vrijdag maakte Amy Grant bekend, dat ze Baby Baby, dat 25 jaar geleden een kneiter van een hit opleverde, met Tori Kelly (1992, dus jonger dan het liedje) onderhanden neemt voor 2016 versie. Op 29 april zal ik ‘m opnemen in de lijst.

Zaterdag hoorde ik in de Track Seven afspeellijst van Seven FM het liedje Nothin’ On You van Hollyn (1997, nog 5 jaar jonger dan Tori). Ze nam de basis van Baby Baby als vertrekpunt met best een aardig resultaat.

donderdag 21 april: MercyMe – Burn Baby Burn

Vanochtend in de auto naar Zwolle kwam Burn Baby Burn van Welcome to the New (2014) voorbij in de Jukebox van de Superb. Bam, wat een energie. Voor de Amerikaanse rockband MercyMe is dit eigenlijk veel te veel electronica, maar het resultaat is energiek.

vrijdag 22 april: Prince – Nothing Compares 2 U

Gisteren overleed Prince op 57-jarige leeftijd. “Wie is dat?” vroeg m’n jongste dochter. Prince en Spotify waren geen vrienden. “Prince’s publisher has asked all streaming services to remove his catalog. We have cooperated with the request, and hope to bring his music back as soon as possible”, aldus de artiestenpagina van Prince & The New Power Generation op Spotify, waar nog net een aardige eigen versie van het door Sinéad O’Connor bekend geworden Nothing Compares 2 U (inclusief de zo kenmerkende Prince-spelling van woorden) staat. Saxofoon, lekker basspel, Love Jams, waarop overigens muzikale vrienden en onder Prince’s hoede groot gemaakte artiesten hun bijdragen hebben gedaan. Overigens vind je Sinéad’s versie van Nothing Compares 2 U ook niet op Spotify.

zaterdag 23 april: Phil Wickham – Better than Life

Gisteren kwam Children of God, het nieuwe album van Phil Wickham uit. Helemaal dichtgetimmerde, intense muziek, herkenbare worship zoals Wickham die maakt. Voor vandaag het 2e nummer van de plaat, Better than Life.

zondag 24 april: Meghan Trainor & Yo Gotti – Better

Gisteren uit de New Music Friday afspeellijst van deze week gevist bij het wandelen. Better van de Amerikaanse zangeres Meghan Trainor & rapper Yo Gotti.

maandag 25 april: V.Rose – Love Shaped Heart

Afgelopen vrijdag kwam ook Young Dangerous Heart, het nieuwe album van V.Rose (1989) uit. Ik heb er zaterdag onder het wandelen een aantal keren naar geluisterd. Het jong volwassene voor tienermeisjes concept is niet 1:1 aan miji besteed. Tussen de pogingen Britt Nicole c.s. na te doen, vond ik Love Shaped Heart nog wel aardig.

dinsdag 26 april: Madeline Juno – Salvation

Lekker rollende synth pop. Het album Salvation wurmt zich al een tijdje in m’n oren. Het titelnummer staat vandaag in de spot lights.

woensdag 27 april: Jamiroquai – King for a Day

Op Koningsdag wil iedereen in het zonnetje staan. Daarom een oudje van de Britse acid jazz band Jamiroquai uit 1999, King for a Day.

donderdag 28 april: Röyksopp & Susanne Sundfør – Running to the Sea

Youtube aanbevelingen zijn ook een bron van inspiratie. Deze single Running to the Sea van Röyksopp & Susanne Sundfør uit 2013 werd me vorige week getipt. In september 2015 kwam de video uit en kreeg het liedje opnieuw airplay.

De single uitvoering vind ik leuker dan de remixes.

vrijdag 29 april: Amy Grant & Tori Kelly – Baby Baby

Zoals beloofd vandaag de remake van Baby, Baby. Iets hipper, nu een duet van Amy Grant met Tori Kelly. Voor de rest nog geen spat veranderd.