De verhalen achter de platen 10 daagse van 10-19 april 2016

spotify listeningSinds januari neem ik deel aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

zondag 10 april: Sonata Arctica – Half A Marathon Man

Vandaag een eerste halve marathon in een georganiseerde ‘loop’, de Dimence Halve Marathon van de IJsselloop in Deventer. Ik vond Half a Marathon Man van Sonata Arctica. Waarschuwing voor de stilistische overgang 😉

maandag 11 april: Lights – Running with the Boys

Vrijdag 8 april kwam Midnight Machines, een acoustic make-over van 6 Lights liedjes van Little Machines (2014) aangevuld met 2 nieuwe liedjes, uit. Het meest up-tempo liedje uit het achttal is deze variant op Running with the Boys.

dinsdag 12 april: M83 & Beck – Time Wind

Junk, het vrijdag 8 april uitgekomen nieuwe album van M83, blijft wel heel erg in de ’80s hangen. Het enige liedje dat ik je kan aanbevelen is Time Wind, waarop de Britse rocker Beck meedoet.

woensdag 13 april: Broods – Free

“Hallelujah, I’m Free” weet Broods zeker. Het Nieuw-Zeelandse duo Caleb en Georgia bestaat alweer een aantal jaren, heeft Lorde’s producer in de hand genomen en klinkt in Free toch echt behoorlijk als die andere Nieuw-Zeelandse zangeres, Brooke Fraser.

donderdag 14 april: Sekai No Owari – Mr. Heartache

Deze track viste ik vorige week uit de Twitter tijdlijn van Owl City.

Het liedje had net zo goed direct als Owl City song uitgebracht kunnen worden. Volgens het persbericht bij de Youtube video is Sekai No Owari ‘big in Japan’. Ze traden in 2014 met Owl City op en kregen een jaar geleden dit liedje cadeau.

vrijdag 15 april: Pr0files – Luxury

Voorbijglijdende wolken en muziek. Synthpop voor de massa 🙂

zaterdag 16 april: Vanessa Carlton – Nothing Where Something Used to Be

Vanessa Carlton bracht in november 2015 het album Liberman uit. Nu is de remix van de single Nothing Where Something Used to Be verschenen.

zondag 17 april: Reyer – Life

Vrijdag kwam de videoclip bij de akoestische versie uit. Die mag je op Youtube bekijken.

De dansbare versie van Life door Reyer (van Drongelen) is vandaag de track voor de Spotify verzameling.

maandag 18 april: Foxes – Amazing

Amazing van de Britse singer-songwriter Foxes (1989) is zo’n popliedje dat blijft hangen. En het ijsseizoen is geopend!

dinsdag 19 april: Astrid S – Paper Thin

De Noorse Astrid S (voorzover mij bekend geen crimineel type) deed me denken aan de Amerikaanse Breanne Düren, zij het iets minder kinderlijk stemmetje. Paper Thin is de popbijdrage van vandaag.