Adam Young – RMS Titanic

adam young rms titanic2016 is voor Adam Young een nieuwe fase. Na de release van Apollo 11, een soort soundtrack bij deze memorabele reis naar de Maan, in januari, zag 1 maart RMS Titanic het licht. Opnieuw een instrumentale interpretatie van The Tragedy that Shook the World. Gratis te downloaden via ayoungscores.com, of te streamen via Spotify, Youtube of SoundCloud. Aanschaf van de iTunes versie voor $9,99 is dan wat overdreven. Je volgt de arrangementen voor orkest door de reis, van Southampton, Boarding en Captain Edward Smith op de Maiden Voyage van de Titanic. So far, so good, zo klinkt ook de muziek. De omslag in tempo en timbre Lookout DutyThe Iceberg en de Distress Call. De pauken die Sinking inluiden. De spanning stijgt. Wie komt er in de Lifeboats. IN deze track is Nearer my God to Thee verwerkt, het gezang uit 1841 dat als laatste muziekstuk door het orkest aan boord van de Titanic gespeeld zou zijn. Het is Every Man For Himself. Dan een ijl Silence en voor de gelukkigen Survivors ter afsluiting van dit 28 minuten durende muzikale reisverslag.