Adam Young – Apollo 11

      No Comments on Adam Young – Apollo 11

adam young apollo 11Adam Young, bekend van zijn geesteskind Owl City (ja, die van Fireflies), heeft diverse nevenprojecten. Ditmaal heeft hij redelijk verrassend onder eigen naam een conceptalbum afgeleverd. Apollo 11 is zijn instrumentale eerbetoon aan de geslaagde vlucht naar de maan, het zetten van de eerste stappen door Neil Armstrong en Edwin Aldrin en de veilige terugkeer op Aarde van het genoemde tweetal met hun maat Michael Collins. Het doel dat president Kennedy in december 1961 had gesteld – vóór 1970 mensen op de Maan zetten en weer terugbrengen – was gehaald. Een uitgekomen droom die ook generaties nadien, zelf ben ik van 1970, Adam Young van 1986, heeft geïnspireerd.

De emoties van de ruimtereis heeft Young getracht uit te drukken in muziek. Geen zoetgevooisde synthesizers, maar licht rockende gitaren (The Lonely Three, CSM-LM Docking, 400 Degrees Between Sunlight and Shadow), sfeermuziek (Trajectory Burn) of arrangementen voor een orkest (Lunar Landing en Mare Tranquilitatis). De 11 nummers duren in totaal 24 minuten en glijden voorbij. Ik betrap me zelf erop regelmatig weer op play te drukken, van Splashdown weer naar Launch.

Het album biedt Young gratis aan op www.ayoungscores.com.