Yael Naim – Older (Revisited)

yael naim older revisitedIn 2015 kwam Older uit van de Franse zangeres van Joodse en Tunesische ouders, Yael Naim (1978), Older, heeft allerlei vrolijke en speelse momenten. Zoals het wervelende Make a Child of de uitvoering van single Coward door ‘ons’Metropole Orkest (gedirigeerd door Jules Buckley). Op de Revisited editie van Older zijn remixes en alternatieve uitvoeringen van een aantal tracks verzameld.

Extra percussie in de David Donatien (1970) mix van I Walk Until, een chillwave versie van Circle Square, of een vleugje world music aangebracht door Arandel. Van Walk Walk is een lekkere remix van 20syl uit Frankrijk opgenomen. De percussie in Take Me Down heeft door Rag and Bones een extraatje gekregen.

Maar liefst 4 mixen van Coward (Rone (één van de beste mixen op dit album!), Brad Mehldau, de uitvoering met het Metropole Orkest en de Franse hiphop / minimal / electronica maestro Thylacine remix zijn meegekomen. De samenwerking met de Franse Quatuor Debussy in Trapped is gebleven. De Belgische DJ / producer Jim Henderson nam Older, waarop Flo Morrissey (1984) meedoet, onderhanden. Als afsluiter vind je de General Elektriks mix van Make a Child en het onbewerkte If You Could See.

Van klassieke piano, een orkest tot hypnotiserende beats. Older (Revisted) vraagt om flexibel kunnen meebewegen. Complimenten aan Yael Naim te durven haar publiek dit aan te reiken.