Lacey Sturm – Life Screams

      1 Comment on Lacey Sturm – Life Screams

lacey sturm life screamsLacy Sturm (1981) was jarenlang de zangeres van Flyleaf. Ze is solo gegaan en heeft 3 jaar na haar beslissing haar debuutalbum Life Screams uitgebracht. Sturm beschikt over een voor hardrock geschuurde set stembanden. In oktober 2014 bracht ze een eigen boek The Reason: How I Discovered A Life Worth Living, waarin ze haar levensverhaal vertelt. Het van wonderen doorspekte leven staat ook centraal in de opener op Life Screams, Impossible. Oh, wat was het mooi geweest, als ook Fireflight nog steeds zo zou klinken.

Een stevige baslijn sleept The Soldier voort. Gitaren grijpen tijdig in. Dit gaat er live ook wel in! Samples van gelach aan het begin van I’m Not Laughing, up-to-speed en in-your-face rock. Het vertelt over een meisje dat op zoek is naar eigennwaarde en anderen wil plezieren. Vanity brengt een emotionele conversatie over ruzie, vergeving, teleurstelling, liefde, vrijheid en bescherming. Het erin overlopende Rot schreeuwt vanuit de duisternis om hulp.

You’re Not Alone neemt gas terug, maar houdt de emotionele lading. De strijd tussen licht en donker is het thema van Feels Like Forever. Het titelnummer en Faith zijn wat zachter, lichter getint. Opvallend is de live opgenomen cover van The Police hit Roxanne (1978) in een veel lager tempo en als rauwe rock ballad, een aanpak die aan Within Temptation‘s Q-Music Sessions doet denken. Afsluiter Run To You is – hoewel obligaat voor een christelijk rockalbum – een akoestische gitaarballad. Al met al een krachtig, verdienstelijk debuut.