Jesus Culture – Let It Echo (live)

jesus culture let it echo liveJesus Culture is opgezet vanuit de Bethel Church in Redding, California. Kim Walker-Smith leidt deze aanbiddingsband die alweer een decennium albums uitbrengt: Everything (2006), We Cry Out (2007), Your Love Never Fails (2008), Come Away (2010), and Emerging Voices (2012), Unstoppable Love (2014). In 2015 kwam This Is Jesus Culture uit bij Sparrow Records, een re-release van het eerste album onder een nieuw distributiecontract.  Nu in januari 2016 het live album Let It Echo. Met electronica en diverse vocalisten volgepakte, hoog-energetische rocksongs, power ballads en mid-tempo popmelodieën die jongelui in megakerken en evangelicals wereldwijd moet aanspreken vanuit hun mandaat: “Mobilizing a generation of revivalists who shape culture and transform nations.”

Het publiek wordt meegenomen in herkenbare aanbiddingsteksten, op dat vlak niets nieuws. Muzikaal past Jesus Culture in de Hillsong en Bethel Church traditie van wannabe rockers en waarschijnlijk buiten de de tijd dat er in de kerk geoefend moet worden naar U2, Coldplay en The Killers luisterende bandleden. Dynamiek is goed, publiek is op het grootste deel van de in de Jesus Culture Church in Sacramento opgenomen liedjes niet te horen.

Kim Walker-Smith neemt de opener Never Gonna Stop Singing, Alive in You (ik tip dit liedje voor een volgende uitbreiding Opwekkingsliederen), In The River (luister na intro van dit liedje nog eens naar het gitaarloopje van Coldplay’s 2015 hit Adventure of a Lifetime van A Head Full of Dreams en je herkent veel). en In Your Presence voor haar rekening. Zanger Chris Quilala heeft de solozang in Fierce, het titelnummer, Miracles en op een bed van syntesizers rustende I Stand in Awe. Bryan Torwalt pakt de microfoon in God With Us, zijn vrouw Katie in Set Me Ablaze. Tenslote zijn er gastrollen voor de zanger Chris McClarney (Everything and Nothing Less) en Derek Johnson (Power In The Cross). Solide liedjes gebouwd op een rotsvast geloof vol wonderen, verbazing, genezing, vergeving en geestelijk en lichamelijk verrezen mensen.

Lees ook het interview in CCM Magazine met de band naar aanleiding van de release van Let It Echo.