Emmaline – The Path

      1 Comment on Emmaline – The Path

the path emmaline 5Via Twitter kwam ik vorige week in contact met de Australische Emmaline met Friese voorouders. Vandaag is haar single en video The Path uitgekomen. Het liedje is geproduceerd door de hiphop producers ItsaKlassik en Gee Streets uit Atlanta. Gee Streets schoot ook de videoclip, gewoon met zijn LG  V10 smartphone op Edgewood Avenue, Atlanta in een enkele opname, geholpen door producer Kyddstrumentalz. Iemand moest voorbijgangers waarschuwen ;). Anders dan in Trouble, haar vorige single uit oktober 2015, klinken de vocalen minder vettig, meer als de Amerikaanse Kim Sanders op de samenwerkingen met Schiller. De hiphop beat is wat op de achtergrond gezet, terwijl het resultaat zo goed beviel dat de al geschreven liedjes voor een EP de prullenmand in gingen en een set nieuwe gecomponeerd die qua stijl rond The Path liggen. Die EP heb je nog tegoed.

 

De afgelopen 18 maanden spendeerde Emmaline in het schrijven en inzingen van liedjes voor artiesten van het Grand Hustle en No Genre label. Vanuit Brisbane, Australië en Atlanta is ze alweer doorgereisd naar Toronto om haar volgende project vorm te geven. and record for her next project. Zodra de EP uit is, presenteer ik je die.