De verhalen achter de platen 10 daagse van 21-30 maart 2016

spotify listeningSinds januari doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

maandag 21 maart: a-ha – Take On Me (Kygo remix)

Echt creatief kun je Kygo niet noemen. Zijn remixes zijn daarvoor te herkenbaar. En toch is zijn bewerking van de a-ha klassieker Take On Me best grappig. Je vindt deze mix op het onlangs uitgebrachte Time and Again: The Ultimate a-ha, een albumtitel die je spontaan zou laten liggen vanwege het hoge gehalte uitventen van hits op een zoveelste verzamelaar. Let op, 2016 remastered versies en een 2e schijf met mixen.

dinsdag 22 maart: Color Theory – The Light Inside (Lyder Janøy remix)

De aanslagen in Brussel hielden me vandaag niet van het werk, integendeel zelfs. En toch, wat heeft de overhand? Innerlijke vrede? Het Licht van de wereld kennen? Of regeert stiekem toch de angst en hebben terroristen ook zonder bommen en granaten hun doel (weer) bereikt? De remix door de Noorse DJ Lyder Janøy van Color Theory‘s The Light Inside helpt je nadenken.

woensdag 23 maart: Emmaline – The Path

Via Twitter kwam ik vorige week in contact met de half-Australische / half-Friese Emmaline die haar woonplaatsen verspreid heeft over Toronto, Australië en Atlanta. Gisteren kwam  haar nieuwe single The Path uit. De single en het wel en wee van de singer-songwriter belichtte ik gisteren op m’n weblog..

donderdag 24 maart: JJD – Beyond

Uit de Discover weekly aanbevelingen van afgelopen maandag heb ik dit lekkere nummer vanmiddag onder het lezen in de trein gepikt. JJD met Beyond.

vrijdag 25 maart: Newsboys – Jesus Paid It All

Goede Vrijdag. Als christenen herdenken we vandaag dat Jezus Christus eenmaal stierf aan een houten kruis om voor onze zonden de door God ingestelde straf, de dood, te betalen, zodat wij mogen leven! Daarom vandaag Newsboys met Jesus Paid It All van het Hallelujah for the Cross album uit 2014.

zaterdag 26 maart: Hillsong Worship – Grace to Grace

Speciaal voor dit paasweekend bracht Hillsong Worship de single Grace to Grace uit. Het is dankzij Gods genade dat we Zijn kinderen mogen zijn, vrijgemaakt zijn van de straf van de zonde, apart gezet en bestemd voor een eeuwig leven met Hem!

zondag 27 maart: Second Chapter of Acts – Easter Song

De opstanding van Jezus Christus staat centraal bij Pasen. Een oudje van 2nd Chapter of Acts, uit 1974 van het With Footnotes album, een signature piece van deze harmony meets progressive rock trio. Nog steeds mooi en vol herinneringen. Als tiener was ik bedreven op het kerkorgel, nauwelijks of niet op piano. En toch mocht ik een poos een koort begeleiden, met in het repertoire onder meer Easter Song. Tjonge, wat kun je daar zere vingers van krijgen!

maandag 28 maart: Yolanda Adams – When Love Takes Over

Na op Witte Donderdag de Nederlandse Passion uitvoering live uit Amersfoort gezien te hebben, was het Stille Zaterdag de beurt aan de eerste Amerikaanse versie van The Passion vanuit New Orleans. Fox zond het spektakel uit. Ja, andere muziek, duidelijk Amerikaanse setting, niettemin verrassende muziekkeuze. Vandaag een eerste nummer, de opener van gospelzangeres Yolanda Adams: When Love Takes Over.

dinsdag 29 maart: Seal – Mad World

In de Amerikaanse uitvoering van The Passion blonk ook Seal met onder meer een indrukwekkende versie van Mad World, waarmee Tears for Fears in 1983 in eenn behoorlijk hoger tempo een hit scoorde.

woensdag 30 maart: Twilight Meadow – The Worlds We Discover

Afgelopen weekend ook veel geluisterd naar en een recensie geschreven van The Worlds We Discovered van Matthew Parker‘s alter ego Twilight Meadow. Ik ontdekte het album in de What’s New afspeellijst van ND journalist Harco Ploegman. En bij het zien van het vogeltje krijg je toch spontaan behoefte te twitteren, niet?