De verhalen achter de platen 10 daagse van 11-20 maart 2016

spotify listeningSinds januari doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

vrijdag 11 maart: Coldplay Adventure of a Lifetime (Matoma remix)

Lekkere muziek bij het wandelen. Ik heb een aantal Spotify afspeellijsten klaargezet voor de Kennedymars Klarenbeek.

zaterdag 12 maart: Everywhere – Shades at Night

Van 22u tot 6.30u in het donker lopen is ook deel van de Kennedymars Klarenbeek. Veel strooilicht en aan duister gewende ogen compenseren de nieuwe maan die in de nachtelijke uren onzichtbaar was. In het licht van koplampen van achter me lopen wandelaars kan ik spelen met shaduwen tot figuren maken.

zondag 13 maart: Tanita Tikaram – Glass Love Train

De nu 46-jarige in Duitsland geboren Britse zangeres Tanita Tikaram is terug met een nieuw album, Closer to the People. Het openingsnummer Glass Love Train is het liedje voor vandaag.

maandag 14 maart: Blondfire – Pleasure

Uit de New Music Friday afspeellijst gevist: Blondfire met de 11 maart uitgebrachte EP True Confessions, Pleasure.

dinsdag 15 maart: Primal Scream – Where the Light Gets In

Het lengen van de dagen is heerlijk. “s Morgens nog in het schemerdonker van huis, maar ‘s middags helemaal in het licht met de trein terug. Daarom vandaag ook een redelijk nieuwe plaat, Primal Scream met Where The Light Get In, de lead single van de 18 maart te verschijnen plaat Chaosmosis.

woensdag 16 maart: Simon Ådahl – Big Bang

Het zoeken naar krenten in de pap van nieuwe releases kan soms vermoeien. Dan is het weer leuk om zijpaden, vergelijkbare artiesten, een greep uit de oude doos te doen. Via Charlotte Höglund, over wie morgen meer, kwam ik uit bij de nu 59 jarige Simon Ådahl, in de jaren ’80 en ’90 met zijn broer Frank en de broers Lasse en Bertil Edin het Zweedse kwartet Edin-Ådahl, dat van 1977 tot 1994 actief was en in 1990 voor Zweden uitkwam op het Eurovisie Songfestival. Simon is er sinds 1994 niet bij gaan zitten. IN 2010 kwam Larm! (alarm!) uit, gevolgd door Allting Har Sin Tid (alles heeft zijn tijd) in 2013. Van dat album Big Bang.

donderdag 17 maart: Charlotte Höglund – Befria Mitt Folk

Woensdag tijdens het werken in een ‘doe eens gek’ bui Charlotte Höglund in Spotify ingetikt. En ja, ook deze Zweedse zangeres is er te vinden. Tijdperk Langspeelplaat in de ’80’s, beste mensen. De Engelse versies van de albums Fri (Free) en Förändringen (Changing) vind je niet op Spotify. Beetje je je best doen op het Zweeds deze #throwbackthursday 😉

vrijdag 18 maart: Rupesh Cartel – Imperial

Voor vandaag een opvallende track die ik vanmiddag uit de Color Theory’s Synthpop Wonderland afspeellijst oppikte. Het inmiddels opgeheven Rupesh Cartel met Imperial.

zaterdag 19 maart: Ladyhawke – Sweet Fascination

De electropop act Ladyhawke is na 4 jaar aan de slag met een nieuw album Wild Things, dat 3 juni 2016 moet verschijnen. Deze kun je vooruitbestellen via Pledgemusic. Intussen kun je luisteren naar Sweet Fascination.

zondag 20 maart: Rondé – Run (East & Young Remix)

Het is vanmiddag weer tijd om te gaan hardlopen. En er zijn zoveel liedjes over deze sport. Deze is nieuw van de Nederlandse band Rondé, vanmorgen aan het ontbijt met Shazam maar even geïdentificeerd.


Op aangeven van mijn dochters de remix in plaats van het origineel.