De verhalen achter de platen 10 daagse van 1-10 maart 2016

spotify listeningBegin januari hapte ik toe op de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

dinsdag 1 maart: Paper Route – Laugh About It

Te lang geen nieuw materiaal van gezien of gehoord, maar plots ontdekte ik bij Leon van Wijngaarden in zijn Now playing afspeellijst dit nieuwe nummer van de mannen van Paper Route, Laugh About It.

woensdag 2 maart: The Echoing Green – Flame

Van The Echoing Green zul je ook niet snel meer nieuwe muziek horen, hoewel Joey Belville c.s. allerminst stil zijn op sociale media. Even terug naar het laatste album, In Scarlet and Vile (2011) met Flame.

donderdag 3 maart: Northern Lite – You Are Not Alone

Ik blijf bij synth pop vandaag. Uit de Pansentient New Synthpop 2016 afspeellijst van Jer White vond ik deze track wel erg lekker: You Are Not Alone van de Duitse band Northern Lite.

vrijdag 4 maart: Newsboys – Crazy

Het is #newmusicfriday en onder meer de releasedatum van Love Riot van Newsboys. Michael Tait en zijn mannen worden liever voor gek verklaard voordat ze hun christelijk geloof afzweren.

zaterdag 5 maart: Paperwhite – On My Own

Ook nieuw uit is de aanstekelijke single On My Own van het dreampop duo Paperwhite. In training voor de Dimence halve marathon op 10 april in Deventer heb ik vanmiddag 19,24km hardlopen achter de rug. En dat betekent zelf doorzetten en blijven ademhalen 😉

zondag 6 maart: Neal Porter & Ben Muetsch – Sunday’s Walk

Het is ‘s morgens zo zonnig, dat Klazien voorstelt ‘s middags na de samenkomst te gaan wandelen. Is goed, en na overleg wordt het een verkenning van de weilanden, Vechtdijken en oude havezaten in de driekhoek Lichtmis, Gene en Haerst tussen Overijsselse Vecht, de Dedemsvaart en de A28 boven Zwolle. Route met verslag en foto’s van deze 21km lange Sunday’s Walk vind je op wikiloc.com. Ik heb er bijpassende muziek bijgezocht van Neal Porter & Ben Muetsch van Tiefblau Records.

maandag 7 maart:: Pet Shop Boys – Left To My Own Devices

Als je door een onvoorbereide co-trainer maandagmiddag in de steek gelaten wordt en dus de hele dinsdag alleen een training mag verzorgen….left to my own devices. Ik ga er gewoon het beste van maken. Zes andere collega’s verdienen een goede training.

dinsdag 8 maart: Blessed by a Broken Heart – Rockin’ All Night

Na een dag training geven 2 uur doen over het stuk Utrecht – Balkbrug over de ‘snelweg’ A28 is geen pretje, maar geeft wel de gelegenheid om flink wat muziek te beluisteren. Voordeel van een goed geïsoleerde auto is, dat medeweggebruikers geen last hebben van een portie stevige rock. Van Feel the Power (2012) van de in 2014 opgeven band Blessed by a Broken Heart de meest beschaafde track voor deze lijst, Rockin’ All Night.

 

woensdag 9 maart: Reyna – Spill Your Colors

Lekker kliederen of jouw diversiteit aan kwaliteiten laten zien aan je omgeving? Ik mocht vandaag weer met de twee agile teams in Amsterdam aan de slag als coach, en vanavond tweemaal een groep VWO bovenbouw leerlingen voorlichting geven over mijn beroep projectmanager ICT. Leuk en kleurrijk, net als de nieuwe band Reyna.

donderdag 10 maart: Mood Robot – Drip

Woensdagavond werd in Ontdekken de 6 song EP The Story We Tell Ourselves van Mood Robot aangeraden. Drip is mijn krent uit de pap.