Dag met gezin skiën in AlpinCenter Bottrop

Henk-Jan Alpin Center Bottrop 028Een jaar geleden waren Johan en ik voor het eerst een dag skiën in AlpinCenter Bottrop, gisteren waren we terug met het hele gezin. Voor Klazien was het langer geleden dan dat wij getrouwd zijn (1 mei 18 jaar) dat ze met de personeelsvereniging van toenmalig Groene Land Verzekeringen op de lange latten stond. Voor Henriëtte (14) en Marianne (12) was dit de eerste keer, en dus goed om met een skiklas te starten.

Ik maakte net als in 2015 gebruik van een aanbieding, ditmaal van Actievandedag.nl. Het online reserveringsysteem, inloggen op de website en totaal afwezig zijn van feedback op ingestuurde contactformulieren, mails en tweets half februari maakte het boeken geen pretje.


Klazien en Marianne Alpin Center Bottrop 023Gewapend met een stapel papieren tickets (wat nou e-tickets?) vrijdagmorgen in een kleine 2 uur naar Bottrop gereden. De verhouding Nederlandse en Duitse auto’s (4:1) is om 9.40u bij de entree onderaan de berg met mijnafval waarop de baan gebouwd is, blijft tekenend voor de rest van de dag. Tot aan de lunch is het nog gezellig druk, de eerste helft van de middag zijn de wachttijden onderaan de helling bij de Förderbahn lang geworden en zie je bekende gedragingen van landgenoten (voorkruipen, niet willen ritsen, elkaar aanspreken op gedrag en bij een volgende ronde gewoon zelf doen wat je een ander net verweten hebt) naast gelukkig genoeg nuchtere Twentenaren, gemoedelijkheid en ieder wat ruimte gunnen. Net als Johan heb ik het kunstje niet verleerd en gaan de slaloms langs de 640 meter lange S-vormige baan prima. Klazien heeft duidelijk meer moeite en komt niet voorbij het bord “Nicht für Anfänger!”

Krormbacher Weizen alkokolfrei Alpin Center Bottrop 018Marianne is vanwege de groepsgrootte eerst toch met Henriëtte bij de volwassenen ingedeeld, maar dat gaat te snel. Na interventie van Klazien is Marianne – zoals geboekt – bij een groep tot 13-jarigen, en dan gaat het stukken beter. Na 13u zijn de lessen klaar, lunchen we uitgebreid. Henriëtte durft de rest van de dag van de grote helling. Klazien en Marianne houden elkaar gezelschap op de oefennbaan boven. Tijdens de drinkpauzes proeven we de Krombacher alcoholvrije Weizen, Krombacher Weizen, Cab colabier en Frankenheim Alt.

Zeker na 17u is het lekker rustig op de baan geworden en kun je direct door de lift op naar boven. Een all-inclusive dagticket dwingt geen strak tijdschema af. We houden we het tot 19.30u vol en rijden – zonder spierpijn – naar Balkbrug terug.