Eric Prydz – Opus

      No Comments on Eric Prydz – Opus

eric prydz opusDe Zweedse DJ/producer Eric Prydz ken je wellicht van de 2004 hit Call on Me (waarschijnlijk zeggen de beelden van de work out sessie in de videoclip je meer dan de naam) en de 2008 zomerhit Pjanoo. Na het bijbehorende album Eric Prydz present Pryda uit 2012 bleef het wat stil. Nu is de man terug met Opus, een maar liefst 2 uur en 5 minuten durende collectie van 19 tracks. Het merendeel is instrumentaal. Een mix van synthesizer sequences met een komen en gaan van melodielijntjes. Synth rock, electronica, pulserende beats. Materiaal dat eerder bedoeld is om nog eens wat mee te gaan doen, dan dat je op deze ‘liedjes’ helemaal los gaat. Liam, Black Dyce en Collider, maar ook Soms Sas vallen in die categorie. Het qua tempo en instrumentatie wel wat van Call on Me weg hebbende Last Dragon brengt wat gegalm in de mix. Met The Cut werd Moody Mondays ingezongen. Het doet denken aan Owner of a Lonely Heart, de Yes hit uit 1983.

Daarna weer een set instrumentals: Floj, Trubble, Klepht, Eclipse en Sunset at Café Mambo, voordat de Australiër Rob Swire (Knife Party) in het 80’s mid tempo synth pop deuntje Breathe langs komt zetten. Maar liefst 7 instrumentals volgen daarop om het Opus compleet te krijgen. Enerzijds heb ik het album ongemerkt al heel vaak afgespeeld, anderzijds blijf ik me afvragen of méér vocalisten niet toch meer airplay / aandacht hadden opgeleverd. Een gedurfde stap, dat wel, dit nog maar tweede volledige album.