De verhalen achter de platen 10 daagse van 31 januari – 9 februari 2016

spotify listeningBegin 2016 ging de 366 2016 challenge van Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com van start. “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

zondag 31 januari: Rick Cola – Running Down The Road

Er zijn genoeg liedjes over hardlopen. Vanmiddag om te voelen wat voor eind een halve marathon is hardlopend van Balkbrug naar Holthone naar het verjaardagsfeest van m’n schoonzus Annie gegaan. Is dat 22km lang Running in the Familiy (Level 42)? Of moet ik voor het mooie, maar ingetogen Running van Mister & Mississippi kiezen? Of Running to Stand Still van U2? Is hardlopen op zondagmiddag na de samenkomst ‘s morgens Running on Faith (Eric Clapton)? Ik vond Running Down the Road van countryrock zanger Rick Cola.

maandag 1 februari: Urban Rescue – Open Hands

Deze nieuwe maand begint met een nieuwe EP van Urban Rescue die ik gisteravond via Jesusfreakhideout.com ontdekte. Van de 5 songs bevalt me Open Hands het meest.

 

dinsdag 2 februari: Adam Young – CSM-LM Docking

Adam Young is de man achter bijvoorbeeld Owl City, maar doet veel meer. Maandagmorgen meldde hij zich onverwacht met de release van het instrumentale album Apollo 11.  Van dit conceptalbum hier CSM-LM Docking.

woensdag 3 februari: Lissie – Don’t You Give Up On Me

Meteen ‘s morgens – ik kan vnadaag thuiswerken – een lekkere popsong bij Aanbevolen voor jou. Don’t You Give Up On Me van de Amerikaanse folkrock zangeres Lissie. Veel leuker dan haar recente single Wild West.

donderdag 4 februari: Imagine Dragons – Shots (Broiler remix)

Deze #throwbackthursday is voor de remix die Broiler maakte van de albumopener Shots van Imagine Dragon‘s Smoke + Mirrors (2015).

vrijdag 5 februari: Anchor & Braille – Watch You Burn

Anchor & Braille is een project van Stephen Christian, dat al net zo oud is als zijn ‘echte’ band Anberlin. Anberlin zelf is ter ziele, Christian leidt tegenwoordig aanbiddingsdiensten in een kerk in Alburquerque. Later dit jaar komt een worship album van Stephen Christian onder eigen naam. Nu op New Music Friday de single Watch You Burn van Anchor & Braille’s nieuwste album Songs for the Late Night Drive Home.

zaterdag 6 februari: Enigma – Modern Crusaders

Vandaag wandel ik twee Twentse Kruistochten in Geesteren en Tubbergen, en dat als protestant in het carnavalsweekend in dit rooms-katholieke deel van Overijssel. Een mengelmoes, maskers en puzzelen. In Modern Crusaders van Engima (van de Roemeens producer Michael Cretu) hoor je de Carmina Burana van Carl Orff. Muziek is net als het leven niet eenduidig. By the way, in 2016 komt het 8e Enigma album uit.

zondag 7 februari: Martyn Joseph – When Will We Find

Vanmiddag ben ik te gast in cultureel café De Amer in het Drentse Amen voor een middagconcert van Martyn Joseph. Van zijn laatste album Sanctuary (2015) daarom opener en single I Searched For You.

 

maandag 8 februari: Sally Shapiro – When it Doesn’t Rain

Tja, dan waait het wel, of schijnt de zon. Typisch Hollands weer vandaag. 10+ graden in februari. De rivieren buiten hun oevers, maar een winter is er niet (meer) bij. Veel luisterplezier met het Zweedse disco duo Sally Shapiro.

dinsdag 9 februari: Jess Glynne & Tiësto – Take Me Home

Lekkere muziek om mee te hebben in de auto of tijdens een wandeling. Niet al te moeilijk doen, even niet naar dubbele bodems en betekenissen. Doorstappen maar met de vocal trance van de Britse singer-songwriter Jess Glynne en ‘onze’ Tiësto, als je niet (goed) dansen kunt!