De verhalen achter de platen 10 daagse van 20-29 februari 2016

spotify listeningEen week geleden hapte ik toe op de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

zaterdag 20 februari: Pet Shop Boys – Go West

De Kennedymars Winterswijk naar Arnhem heeft een duidelijke richting: westwaarts. Onvermijdelijk dus om terug te grijpen op de Pet Shop Boys.

zondag 21 februari: Lea Rue & Lost Frequencies – Sleep, For the Weak!

maandag 22 februari: Kateboy – A Girl Like You

Kateboy is na een tour de studio ingedoken om als duo een cover van Edwyn CollinsA Girl Like You (1994) op te nemen. Lekker!

dinsdag 23 februari:Sarah McLachlan – Trainwreck

Of Dalfsen bij Nijmegen ligt? Nee, het treinongeluk vanochtend was in het Overijsselse Vechtdal. Twee uur eerder zat ik in de Arriva Vechtdallijn van Ommen via Dalfsen naar Zwolle. Nu weten veel collega’s ook (weer) waar het stadje ligt. Bijpassende titel in een vrolijker setting, namelijk de Sly & Robbie remix van de Canadese Sarah McLachlan’s Bloom remixes verzamelaar die ik – als het een LP was geweest – grijsgedraaid heb sinds de release in 2005.

woensdag 24 februari: Pet Shop Boys – The Pop Kids

Pakkende melodieën en herkenbare structuur. Een goede popsong maken kunnen de Pet Shop Boys wel, en meer dan één ook wel, en nog steeds, dat bewijst The Pop Kids.

donderdag 25 februari: Vanbot – The Way You Say It

Dit liedje van Vanbot zit al een paar weken in het voorportaal van deze afspeellijst. Ik koos een lekker lopende remix van The Way You Say It. Het maakt zoveel uit in gesprekken! Vanavond een (opfris)cursus Empatisch luisteren bij Capgemini Academy voor Delegates. Communicatie kan altijd beter 🙂

vrijdag 26 februari: Thousand Foot Krutch – Running With Giants

De eerste stevige release van 2016 die m’n aandacht pakt: de nieuwe single Running With Giants van Thousand Foot Krutch is vandaag uitgebracht.

zaterdag 27 februari: Katrina & The Waves – Walking on Sunshine

Zonovergoten wandelen met Klazien vandaag op Klompenpaden tussen Putten en Nijkerk. Buiten geen muziek, maar vogels ‘s morgens aan het fluiten, blaffende honden kraaiende hanen en sissende ganzen. Vrolijke boel en dus Walking on Sunshine (1985) van Katrina & The Waves in een 80’s throwback.

zondag 28 februari: School of Seven Bells – Ablaze

Zaterdag 27 februari tipte The Echoing Green zanger en voorman Joey Belville op z’n Instagram en Facebook account het album SVIIB van School of Seven Bells. Wat een lekkere plaat vol rock, shoegaze en electronica.

It’s here!😍😍 @schoolofsevenbells GO Get it!!!

A photo posted by Joey Belville (@joeflyer59) on

maandag 29 februari: Nicola Magalotti – From Brussels

Na een dag werken in Amsterdam Zuidoost door naar Brussel voor een trainingsdag dinsdag bij Capgemini. Bijpassende track gevonden in From Brussels van de Italiaanse producer en DJ Nicola Magalotti.