De verhalen achter de platen 10 daagse van 10-19 februari 2016

spotify listeningBegin 2016 ging de 366 2016 challenge van Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com van start. “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

woensdag 10 februari: Delirious? – Rain Down

Het regent vandaag weer fors. Kun je over klagen, of je zoekt een bijpassend opwekkend nummer erbij. Alstublieft: de Britse band Delirious? met de Rain Down live versie van hun Farewell concert in London eind 2009.

donderdag 11 februari: The Choir – Someone To Hold On To

Deze #throwbackthursday is voor één van mijn favoriete bands aller tijden, The Choir. De band zit in hun 4e decennium van muzikale activiteit. Van Wide-eyed Wonder, dat geschreven werd na de geboorte van Steven Hindalong’s dochter, hier Someone To Hold On To uit 1989. De bijbehorende videoclip werd opgenomen door Linda Myers-Krikorian, de vrouw van de al even legendarische stoute rocker Tonio K.

vrijdag 12 februari: Schiller & Arlissa – Paradise

Over een week of 3 verschijnt Future, het nieuwe album van de Duitse synth pop / ambient band Schiller. De single Paradise met Duits/Amerikaanse zangeres Arlissa is een voorproefje op deze New Music Friday.

zaterdag 13 februari: Lacey Sturm – I’m Not Laughing

Lacey Sturm, voormalig zangeres en frontvrouwe bij de Amerikaanse rockband Flyleaf, bracht vrijdag haar solo album Life Screams album uit. In plaats van het voor rock radiostations toch wat brave Impossible kies ik voor het rauwere I’m Not Laughing.

zondag 14 februari; Falls – Rain Turn to Snow

Rain Turn to Snow van de Canadese band Falls krijg je als korte samenvatting van het weer deze zondag. De hardlooptraining heb ik laten schieten. Voor de rest: opperbest vermaakt.

 

maandag 15 februari: Sydney Youngblood – If Only I Could

Soms sta je op de wc of onder de douche met zo’n muzikale oorwurm. Vraag me niet waarom, maar vandaag is dat de debuut single van Sydney Youngblood uit 1989, dat hier 12 weken in de top-40 stond. Deze vanuit Keulen opererende artiest brengt in april een nieuw remixes album uit, met natuurlijk ook If Only I Could.

dinsdag 16 februari: Michael Feiner – Lights

Saxofonisten waren in de jaren ’80 een gangbare verschijning in bands. Hun bijdrage lijkt verstomd, hoewel er notoire uitzonderingen zijn, zoals Dan Michaels bij The Choir of Candy Dulfer. In de Discover Weekly afspeellijst van deze week stuitte ik op deze meneer, de Zweedse multi-instrumentalist, DJ en producer, Michael Feiner met inderdad een fijne blaaspartij.

woensdag 17 februari: Icon for Hire – Now You Know

De roze haren en zelfgemaakte kleren van zangeres Ariel zijn tijdens concerten fotogeniek, dat bewijst ook mijn collectie van maar liefst 41 kiekjes op Flickr. De punk van Icon for Hire is in 2015 ingeruild door raps en urban. Now You Know.

donderdag 18 februari; The Listening – (untitled)

Dinsdag deed Douglas aan de aardbewoners een oproep om The Listening een signaal te geven om hun LNOP album af te ronden. Als trouwe fans van de sferische pop/rock van Gabriel Wilson c.s. stem ik er volledig mee in. Leuker voor de afspeellijst dan opener Are We Listening? vind ik zelf (untitled). #throwbackthursday terug naar 2004, met hopelijk snel een afgemaakt LNOP.

A R E Y O U L I S T E N I N GEarthlings, for those of you who adore The Listening I implore you to observe this delightful plea I have made on behalf of Earth & all of the Interdimensional Space Creatures. When you’re finished – head to: https://play.spotify.com/track/43Q9vOEtmRLHPbX0ysKP63 and stream #AreWeListening non stop ::END TRANSMISSION::

Geplaatst door Douglas op maandag 15 februari 2016

vrijdag 19 februari: Runrig – The Story

De Schotse mannen van Runrig weten me sinds de jaren ’80 al te boeien. Het was weer een tijd stil, maar splinternieuw is The Story, een elftal nieuwe liedjes. Vandaag daarom het titelnummer.