Young Galaxy – Falsework

      No Comments on Young Galaxy – Falsework

younggalaxyalbumDe Canadese synth pop band Young Galaxy volgde ik sinds kort en was dus benieuwd naar het nieuwe album Falsework. Het voor hen 5e album met opnieuw een hoofdrol voor zangeres Catherine McCandless opent met 2 minimalistische 80’s beats & beeps, Wear Out the Ground en het erop lijkende The Night Wants Us to be Free. De dromerige vocalen boven een wat grijze instrumentatie waren in eerste aanleg bijna een afhaakmoment, maar gelukkig slaat Factory Flaws met een Daft Punk achtige funk beat een andere weg in. Het dansbare Body, met breaks die ook op Anderson‘s Trevor – On the Dancefloor te horen zijn. De door de Zweedse Dan Lissvik in Gothenburg geproduceerde opvolger van Ultramarine (2013) biedt meer funk in het mid-tempo Ready to Shine, meezingbare vrolijkheid in Must be Love en een ballad in We’re No Good.

Little Wave stuwt de sound waves omhoog boven de computerdrums in een lekker 80’s popdeuntje, gevolgd door het relaxte Lean Into My Love. De afsluitende ballad Pressure klinkt ruimtelijk. Bij het album hoort een Falsework verhaal, geschreven door Sean Michaels. En zo is het een multimedia productie geworden. Verdienstelijk werk en gelukkig een eigen geluid tussen de vele andere synth pop bands die anno 2015 hun plek opeisen.