Maria Mena – Growing Pains

      No Comments on Maria Mena – Growing Pains

maria mena growing pains

Growing Pains, het 7e album van de Noorse zangeres Maria Nena, kwam vlak voor Sinterklaas uit en heeft sindsdien vele draaibeurten gehad. Inspiratie kwam uit de tijd na haar scheiding. “No one will tell you about the limit
They put on how long you can grieve. No one will warn you when you’re winning. How heavy a loss love can be.” klinkt het loodzwaar in het titelnummer. De bijna 30 jarige singer-songwriter begint met het ingetogen Good God. “Good God, what have I done? Gone and left the only one. That ever really, truly, deeply loved me. Honestly, how stupid could I be? My poor heart your demons want. You turned dark, picked out a gun. In the encapable hands of your master. Downworth spiral, bound for disaster. I am sorry, please forgive me. I am sorry, we’re not where we thought we’d be. Where we thought we’d be.” Zwaarwichtige luisterliedjes, en dat was de afgelopen 6 albums niet veel lichtvoetiger. In november 2015 kwam als lead single I Don’t Wanna See You With Her uit.

Niet nuchter willen zijn. Zou ze de zon nog wel zien? De melancholiek komt in de mix met piano, subtiele elektronische drums, trage baslijnen en synthesizer bedding goed tot uiting.

Een sprekend voorbeeld van in pijn en gebrokenheid geboren mooie liedjes. In 2016 gaat ze met dit elftal de concertzalen langs, waaronder in maart in Paradiso.