Kingslynn – Steady (EP)

      1 Comment on Kingslynn – Steady (EP)

kingslynn steadyHet synthpop trio Kingslynn komt uit Miami en werd in 2014 opgericht. De band bestaat uit David A. Molina, Michael Alexander en zijn vrouw Evelyn Grace. Evelyn schrijft de liedjes, de productie en het toetsenspel is in handen van David. Michael verzorgt de bas en zingt. Ze proberen een eigen geluid te brengen met atmosferische zang en pakkende melodielijnen. Beïnvloed door de 80’s gebruiken ze toch voldoende moderne arrangementen om de liedjes eigentijds te laten klinken. Van hun debuut 4-track EP Dreamer (2014) werd de titelsong door Warner Brothers meegenomen in het computerspel Shadow of Mordor. Eind 2015 werd een tweede 6-song EP, Steady uitgebracht.

Naast de electronica zijn er extra’s, een sax op Keeper (Ilia Skibinsky), gitaar in Young Bride (David Gurr), Inside my Mind en Steady (Christian Carcamo). De Unsound remix van Young Bride is van Justin Amundrud en David Gurr (Unsound). Keeper verwoordt doordacht het zich niet aan beloftes kunnen houden (“And from my vultures. The pestilence of sleep. You stood above it. Did more than promised. Because you knew so well. I couldnt keep it myself”). En als inspiratie voor de titeltrack is 1 Tessalonicenzen 4:14-18 genoemd. En dan klinkt “Release. Loosing pulsations collapse. Keeping you steady unto Me” toch heel anders dan de  t-shirts en boeken die in de jaren ’80 populair waren onder evangelicals.