Hillsong Young & Free – We Are Young & Free: The Remixes

hillsong young free remixesOp 4 december 2015 kwam een 6-song EP met remixes van aanbiddingsliedjes van We Are Young & Free uit. Het debuutalbum van Hillsong Young & Free, de jongerentak van de alweer 30 jaar oude Hillsong Church. Deze van origine Australische megakerk heeft de afgelopen decennia een onmiskenbare invloed gehad op de liedjes die in de evangelische beweging worden gezongen in samenkomsten.

De remixes zijn geen rampestamp eenheidsworsten die over de originelen gelegd zijn, of een Amerikaanse CCM saus over popliedjes, zoals je die van Capital Kings, TobyMac, of Family Force 5 kent. Alive heeft een vlot meeklap en met samples opgevulde dubstep laag gekregen. Brighter is fris en dansbaar gebleven, dichtbij de albumversie met Melodie Wagner aan de microfoon. De ballad Wake met Taya Smith als lead singer is behoorlijk opgekrikt naar een mid-tempo onderkoelde vocal trance mix.

Back To Life is daarentegen meer dan een jaren ’80 invulling gegaan, de vocalen lijken sterk op Madonna in haar Papa Don’t Preach jaren, en ook het tempo is laag voor een doorsnee remix album. I Surrender stond niet op We Are Young & Free, en dus heet dit een 1e bonus track. Ballad tempo, meezingbaar met op spaarzame momenten iets dat wat meer body geeft een een verder beschaafd electronica arrangement. De afsluiter stond ook niet op het debuutalbum uit 2013, maar werd eerder dit jaar als maxisingle uitgebracht. Het al dampende EDM This Is Living met LeCrae is in de mix niet veel veranderd. Aardige aanvulling, zeker onder het wandelen lekker, zo weet ik na weken meenemen onderweg 😉