Getest: Evercontact

      No Comments on Getest: Evercontact

evercontact logoHet schoon en actueel houden van mijn adresboek is al jarenlang een bron van zorg en een vraag om hulpmiddelen. Na een mislukte poging om Salesforce voor mijn Microsoft Outlook kar te spannen afgelopen zomer, kreeg ik eind december via recruiter Harald Agterhuis een uitnodiging om Evercontact te testen.

De belofte en het verdienmodel van Evercontact

Evercontact detecteert automatisch contactgegevens in email handtekeningen die nog ontbreken of actueler zijn dan die in je adresboek. Evercontact werkt met Gmail, Outlook en Office365, plus CRM systemen zoals Highrise, Connectwise en Salesforce. De Evercontact add-in voor Outlook is gratis. Het verdienmodel zit in:

  • licensie voor gebruik in een bedrijf ($5-16 per maand)
  • de Flashback optie om ook emails uit het verleden te scannen en contactgegevens bij te werrken ($49 voor maximaal 20.000 mails. Kanttekening: geen garantie op actueel zijn contactgegevens in oude emails).

https://www.youtube.com/watch?v=KUQ7qHwO1I0

Testresultaten

Ik heb me aangemeld voor een account. Installeren van de Outlook add-in ging soepel. En dan wachten op een email van iemand met ee e-mail handtekening. Dat lukte een kleine week later voor het eerst. Een nieuw contact wordt dan aangemaakt met de categorie Evercontact. In een paneel aan de rechterzijde van Outlook zijn de vorderingen zichtbaar. Helaas gaat de interpretatie van telefoonnummers niet goed. De gevonden gegevens worden als snippet in het aantekeningen veld van een Outlook contact gezet, zodat je zelf kunt controleren:

  • het zakelijk nummer zet Evercontact als mobiel nummer weg
  • het mobiel telefoonnummer wordt genegeerd

evercontact activity december 2015

In het paneel kun je nagekeken items wissen. Van de gevonden items kun je de mail en contactgegevens ophalen om handmatig wijzigingen door te voeren, of de hits en misses van Evercontact te checken. Er is ook een iPhone app, (nog) geen Android of Windows Phone versie. Ik houd Evercontact aan boord.