De verhalen achter de platen 10 daagse van 21-30 januari 2016

spotify listeningHet bijdragen aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde, blijft leuk. Welk 10 liedjes voegde ik toe aan de dagelijks groeiende afspeellijst? Een bonte mix van nieuwe en oude liedjes, remixes en aparte uitvoeringen. En wat is het verhaal erachter?

21 januari: Yael Meyer – The Hunt

Op 8 januari kwam de nieuwe single van de Chileense zangeres Yael Meyer uit, als opvolger van het album Warrior Heart (2014). Het liedje verdient een plaats in de lijst. Ergens in de komende weken komt er een bijbehorende videoclip die geregistreerd is door Igal Weitzman. Tot dat moment een teaser op Youtube.

22 januari: The Color Theory – A Work in Progress

Als mensen zijn we onvolmaakt, accepteer dat nu gewoon. Werk is ook nooit af, zeker op vrijdagmiddag niet per se, accepteer ook dat gewoon. Voor vandaag A Work in Progress, pianopop meets EDM van Brian Hazard a.k.a. Color Theory.

23 januari: Kaskade & Project 46 – Last Chance

De laatste kans vandaag om op de 200+ kilometer bizarre rondgang buiten de binnenstad van Amsterdam weer veel te zien. De camera klikt er vrolijk op los. Onder het wandelen in de hoofdstad heb ik geen Spotify aanstaan om tijdig verkeer te horen bij alle oversteken die horen bij zo’n stadswandeling. Anders is Last Chance wel een lekkere track van Beautiful (2015) van de producers Project 46 met Kaskade.

24 januari: Paradise & Grace – Together

“Sometimes you need to put all the colors together to see the rainbow.” lijkt me nog wat zwak uitgedrukt. Een regenboog bestaat bij de gratie van het prisma dat licht breekt en reflecteert in verschillende voor ons zichtbare kleuren. We mogen ons licht laten schijnen in allerlei schakeringen. Samen lukt dat. Het lied van de dag is de feel good house music samenwerking tussen Paradise en Grace: Together.

25 januari: Erin McCarley – I Can Be Somebody

In de Discover Weekly speellijst vandaag een nieuwe single van de Amerikaanse Erin McCarley. Haar Love, Save the Empty (2009) en My Stadium Electric (2012) waren fijne popalbums. Naast het vandaag in de spotlight staande I Can Be Somebody, is er de single Out of the Fog uit, hopelijk snel gevolgd door een volledig album.

26 januari: Vanbot & Cesare – Trooper (Césare remix)

De Noorse Kate Havnevik maakte me via Twitter attent op dit Zweedse talent. Vanbot maakt synth popmuziek die soepel je oren inglijdt. De Césare (een Braziliaanse producer) remix is prima achtergrondmuziek voor een dag thuiswerken.

27 januari:Morten – Beautiful Heartbeat (RAC mix)

Ik blijf in Scandinavië, zij het in hoger tempo. DJ & producer Morten met zangeres Frida Sundemo (1986) vandaag met de RAC mix van Beautiful Heartbeat.

28 januari: Level 42 – I Sleep On My Heart

In de karige kilometers die ik deze dagen in de auto en niet in de trein afleg, draait het verzamelalbum Something About You: The Collection van Level 42. Onvergetelijke hits, verborgen funky juwelen en liedjes die wat mij betreft de opnamekosten niet waard waren. Eén in de tweede categorie is I Sleep On My Heart op deze #throwbackthursday. Mark King en zijn maten trekken nog steeds langs concertzalen. Op 3 3 november 2014 zag ik ze in het Burgerweeshuis in Deventer. Op 10 november 2016 speelt Level 42 weer in poppodium Hedon in Zwolle.

29 januari: Chvrches – Leave A Trace (Goldroom remix)

Een soort DJ Tygo meets Chvrches geluid in deze remix van Leave A Trace van het Every Open Eye (2015) album. Ik krijg geen genoeg van de Schotse synth pop band. Deze zomer zal Chvrches op Lowlands spelen. En op deze vrijdag dat een opdracht afgerond is, dossiers zijn overgedragen en ik hopelijk weer een vruchtbaar spoor heb achtergelaten bij een verzekeraar, trap ik het weekend af met dit lekkere deuntje.

30 januari: Eruption – I Can’t Stand The Rain

Vandaag zouden Klazien en ik eindelijk weer eens samen gaan wandelen. Helaas gooide het weer een stortbak regen over ons uit……maar zagen we het aankomen.

Daarom ondanks het trieste weer en de geannuleerde wandeling de veel vrolijker dan Tina Turner 1994 remix van de Eruption hit I Can’t Stand the Rain als afsluiter van deze tiendaagse.