The Corrs – White Light

      No Comments on The Corrs – White Light

the corrs white lightThe Corrs lijken niet weggeweest als je de eerste minuten naar I Do What I Like hoort. Radiovriendelijke pop met een scheutje Ierse folk. White Light is echter alweer een vol decennium sinds Home (2005). Het succesvolle Talk on Corners (1998) draaide ik nog wel regelmatig. De famlie Corr met zussen Andrea (zang, fluit), Sharon (viool, zang), Caroline (drums, percussie, piano, bodhrán, zang) en broer Jim (gitaar, toetsen, zang) uit Dundalk kan het nog steeds. Sharon of toch Caroline, afhankelijk van welk interview je leest, was de aanjager voor de come back, hoewel de groep nooit gestopt was. Ach, het in 2006/7 uitgebrachte compilatiealbum Dreams had natuurlijk ook wel de stille afgang kunnen markeren. Welkom terug. Alles voor de kinderen (financiën?) en/of ter ere van hun onlangs overleden vader.

Het dozijn nummers voor White Light schreven ze zelf, met uitzondering van Kiss of Life, waaraan ook producer John Shanks en Natasha Bedingfield componeerde, en Unconditional, dat met de Ierse singer-songwriter en producer Ruth-Anne Cunningham in elkaar werd gezet. Chris Young produceerde de nummers Ellis Island, Gerry’s Reel, Harmony en With Me Stay. Aanstekelijk is Unconditional, waar Catch Me When I Fall wel heel lief klinkt. .

Het mid-tempo pop rock nummer Bring on The Night is de eerste single. In de 2e helft prima uithalen en samenzang in de bridge als extraatje. Het titelnummer refereert aan het leren loslaten en worden wie je bent.  De ballads Kiss of Life, Strange Romance, Ellis Island en afsluiter With Me Stay zijn ook goed verzorgd, de reel is leuk, meeklappen kan op het folksy Stay. Harmony is uitgevoerd als een boeiende mix van Belfast Child van Simple Minds en een zangpartiuj zoals de Israëlische Noa voor zo’n compositie zou geven. Muzikale progressie is er niet. White Light behoudt het goede, dat in het verleden 40 miljoen verkochte platen opleverde en als signature sound is blijven hangen in de wat nu Sky Music repertoire heet. Begrijpelijk is op veilig gespeeld.

Related articles