Kutless – Surrender

      No Comments on Kutless – Surrender

kutlesssurrenderDe rockers van Kutless brachten 13 november hun nieuwe album Surrender, bijna 2 jaar na het softe Glory (2014) en diens voorganger Believer (2012). De mannen zijn nog niet klaar met hun missie, zo klinkt het in de stevige opener en 2e single Tear It Up, dat met album producent Aaron Sprinkle werd geschreven. De eerste single Bring It On waaraan Ian Eskelin bijdroeg, is wat veiliger en dus radiovriendelijke rock. Love Come Crashing Down heeft hetzelfde stramien. Textueel brengt het vijftal nog steeds aanbiddingsliederen van eigen hand. Er is veel duisternis in de wereld, het lied bidt om de komst van Gods Koninkrijk. Heel het land en genees uw mensen.

Stevige rock is verder te horen in Mirror. Rustiger is het in I Will Go, Overcome zit daar tussenin. 80’s wave rock. Singer/songwriter Scott Krippayne hielp mee het nummer componeren.

In het mid-tempo rock nummer Not Too Far zeggen de mannen dichtbij God te willen blijven. Strijkers introduceren de modern worship song Loved, dat opnieuw mede van de hand van Krippayne is. Puntige rock is er nog eenmaal in het met schrijfster Christa Black Gifford gemaakte One Thing Remains, waarna My Heart Is A Ghost (nee, geen Ghost Town) in grunge stijl afscheid neemt, niet zonder een steviger en snellere bridge. Al met al mijn favoriet op dit album. Met amper 38 minuten muziek is Surrender aan de erg korte kant. Een aantal aardige tracks, maar geen fantastisch totaalproduct.